Geleceğe İlham Ver Küçük Hibe Programı’na son başvuru 18 Aralık - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Pazartesi, Nisan 29, 2024
Kıbrıs

Geleceğe İlham Ver Küçük Hibe Programı’na son başvuru 18 Aralık

SEEing Youth Projesi altında yürütülen Geleceğe İlham Ver Küçük Hibe Programı’na son başvuru tarihi 18 Aralık olarak açıklandı.

SEEing Youth Projesi altında yürütülen Geleceğe İlham Ver Küçük Hibe Programı’na son başvuru tarihi 18 Aralık olarak açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamada programın gençleri, sivil toplum örgütleri ve şirketlerle bir araya getirerek, gençlerin toplumsal faydayı önceleyen projelerini hayata geçirmeyi hedeflediği kaydedildi.


Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII Hibe Programı kapsamında finanse edilen ve Kıbrıs Türk Yöneticiler Derneği (KTYD) ve İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği (İKYD) tarafından yürütülen SEEing Youth Projesi ve hibe programı hakkında detaylı bilginin SEEing Youth Facebook ve Instagram hesaplarından ve www.seeingyouth.org adresinden alınabileceği kaydedildi.

Küçük Hibe Programı

Geleceğe İlham Ver Küçük Hibe Programı 

Gençleri, Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) ve şirketlerle bir araya getirerek, gençlerin toplumsal faydayı önceleyen projelerini hayata geçirmeyi hedefleyen Geleceğe İlham Ver Küçük Hibe Programı, ortaklık havuzlarının oluşturulması ile çalışmalarına başlıyor. SEEing Youth Projesi çatısı altında yürürlüğe girecek Geleceğe İlham Ver (GİV) Küçük Hibe Programı, Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII Hibe Programı kapsamında finanse ediliyor ve Kıbrıs Kıbrıs Türk Yöneticiler Derneği (KTYD) ve İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği (İKYD) tarafından yürütülüyor.

Geleceğe İlham Ver Küçük Hibe Programı: Sivil Toplum ve Özel Sektör Ortaklığı İle Gençlik Projelerine Destek

SEEing Youth Ekibi, insan hakları ve çevre alanlarında faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütlerini (STÖ’ler) ve sosyal sorumluluk projelerine destek vermek isteyen şirketleri Geleceğe İlham Ver (GİV) Küçük Hibe Programı’na katılmaya davet ediyor. Bu program, gençleri sosyal sorumluluk projeleri konusunda güçlendirmeyi ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde toplumsal sorunlara çözüm getirmeyi hedeflerken özel sektör ile de bu alanlarda bir köprü kurmayı umut ediyor.

STÖ ve Özel Sektör Ortaklık Havuzu ve Küçük Hibe Programı: Gençlerin Güçlendirilmesi İçin Bir Fırsat Kurulacak olan STÖ Ortaklık Havuzu ve Özel Sektör Ortaklık Havuzu, gençlerle birlikte çalışarak onların yaratıcılıklarını ve enerjilerini STÖ’lerin ve özel sektörün bilgi ve deneyimleriyle birleştirmesine olanak sağlayacak. Gençler, kritik toplumsal meselelere odaklanan projeler geliştirme ve uygun STÖ  ve özel sektör ortaklarını seçme konusunda bu havuzdan destek alabilecekler.

STÖ’lerden Beklenen Görevler ve Uygunluk Kriterleri

STÖ’ler, GİV Küçük Hibe Programı’na genç başvuru sahiplerinin projelerini tasarlamalarında destek olacaklar. Hibe kazanan projelerin etkili bir şekilde uygulanması ve yaygınlaştırılması konusunda mentorluk yapacaklar. Uygunluk kriterleri arasında kayıtlı bir STÖ olmanın yanı sıra insan hakları veya çevre konularında çalışma şartı bulunuyor.

Şirketlerin Sorumlulukları ve Uygunluk Kriterleri

“Geleceğe İlham Ver” programında şirketlerden beklenen, gençlerin sosyal sorumluluk projelerini desteklemeleridir. Şirketler, projeye ücretsiz olarak şirket ağı ve hizmetler aracılığıyla destek sağlamalıdır; ancak herhangi bir finansal destek sağlaması beklenmemektedir. Destek verecek olan şirketlerin, projelerin herhangi bir uygulama sürecinde reklam amaçlı ürün yerleştirilmesine izin verilmemektedir. Projede yer almak için, şirketlerden uygunluk kriterlerini karşılamaları beklenir: kayıtlı bir şirket olmalı ve faaliyet alanları, kumar, bahis ve bireylere, topluma veya çevreye doğrudan zarar veren diğer endüstrilerde veya alanlarda faaliyet gösteren şirketler olmamalıdır.

Hibe Programının Amaçları ve Sonuçları:

– Küçük Hibe Programı, sivil toplum ve özel sektör işbirliğini güçlendirerek, gelecekteki işbirlikleri için sürdürülebilir ortaklıklar için ağlar oluşturarak kurumsal sosyal sorumluluğu teşvik ederken gençlerin sivil topluma aktif katılımını sağlamayı amaçlamaktadır.

– Program, proje geliştirme ve uygulama yoluyla sosyal değişim yaratmaya aktif olarak katılmaları için 18-30 yaş arası gençleri harekete geçirmek amacıyla tasarlanmıştır.

-Program, insan hakları temelli ilkelerin, ayrımcılık yapmamanın, toplumsal cinsiyet eşitliğinin, marjinalleştirilmiş ve kırılgan grupların gençlik girişimlerine dahil edilmesinin yaygınlaştırılmasını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Küçük Hibe Programı’nın Hedefleri:

– Gençleri, olumlu değişim yaratmak için fikirlerini uygulayabilen, sosyal açıdan bilinçli, kendine güvenen ve aktif vatandaşlar olmaları için desteklemek ve güçlendirmek.

Programın Öncelikleri:

-Temel insan hakları ve sorumlulukları, aktif vatandaşlık, çevre ve iklim değişikliği, sosyal içerme ve gençlik katılımı, demokratik yönetişim, eşitsizliklerin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması, LGBTQI+ dahil olmak üzere toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlendirilmesi konularında gençler arasında farkındalık yaratmak ve sosyal değişim yaratmak;

-Tematik ve genel gençlik meclisleri, komiteleri ve lobi faaliyetleri altında örgütlenme yoluyla gençlerin politika ve karar alma süreçlerine katılımını güçlendirmek;

-Gençlerin çevre/iklim değişikliği, ayrımcılıkla mücadele, gençlik katılımı, temel insan hakları vb. konularda kendi topluluklarında doğrudan değişim yaratmalarına destek olmak.

Küçük Hibe Programı’ndan Beklenen Sonuçlar:

-Programın öncelikleri konusunda gençler arasında artan farkındalık, bilgi ve eylemlilik;

-Gençlerin mobilizasyonu ve sosyal beceri ve özgüvenlerinin artması;

-STÖ’ler ve özel sektör arasında artan işbirliği;

-Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin teşvik edilmesi.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İlgilenen STÖ’lerin başvuru için bu formu doldurmaları gerekmektedir.

İlgilenen şirketlerin başvuru için bu formu doldurmaları gerekmektedir.

Önemli Tarihler:

– Son Başvuru Tarihi: 18/12/2023

– Seçilen STÖ ve şirketlerin Bildirimi: 25/12/2023

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar