ABD'de, tren kazası! 100'ün üzerinde yaralı var - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Nisan 26, 2024
Dünya

ABD’de, tren kazası! 100’ün üzerinde yaralı var

ABD’nin New Jersey eyaletine bağlı Hoboken Tren İstasyonu’nda gara yanaşan trenlerden biri kalabalık bir saatte yolcuların beklediği platforma hızlı bir şekilde çarptı. Olayda yaralananların olduğu belirtirken polis ve itfaiye ekipleri platformu çember içine aldı.

Sputnik Türkiye’nin haberine göre; Tarihi bir eser niteliği taşıyan Hoboken Terminali’nde yaşanan kazada trenin içindeki yolculardan da yaralananların olduğu belirtiliyor.

AFP’nin haberine göre 1 kişi öldü 100’den fazla yaralı var. Görgü tanıkları da olay yerine pek çok ambulansın geldiğini ve kurtarma ekiplerinin de trende sıkışan yolcuları kurtarmaya çalıştığı aktarıldı.


ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Trenin Hoboken’de ana istasyona çarpması yüzünden meydana gelen kazada, görgü tanıklarının ifadelerine göre çok sayıda yolcu kanlar içinde acil çıkış pencerelerinden kendilerini dışarı attı. Kazada yaralanan yolculardan bazılarının durumunun kritik olduğu ve ölü sayısının artabileceği belirtildi.

 

‘BİR TÜRLÜ YAVAŞLAMADI’

Çarpma esnasında trenin ikinci vagonunda bulunan yolculardan Leon Offengenden, trenin istasyona yanaşırken bir türlü yavaşlayamadığına şahit olduğunu belirtti. Kazadan sonra trenden dışarı çıkan Offengenden, istasyonun çarpmanın etkisiyle çöktüğünü, çatıdan kablolar ve suların akmaya başladığını söyledi.

Gelen fotoğraflardan onlarca kişinin tren ile istasyon arasına sıkışarak yaralandığı anlaşılıyor. Kazanın nedeni ise henüz bilinmiyor.

Hoboken, New York City’ye yaklaşık 11 kilometre mesafede bulunuyor.

 

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar