Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Karakolu birbirine kattı

Alayköy’de polis memurunu darp etmek ve karakola saldırıda bulunup, kasti hasara uğratmak suçundan tutuklanan Kadir Kansu dün çıkarıldığı mahkemede, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı

 

Evrim KAMALI

Alayköy Polis Karakolu’na saldıran ve karakolda görevli polisi darp eden zanlı Kadir Kansu tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede ifade veren polis memuru Abdullah Gül, zanlının 14 Ağustos 2019 tarihinde Alayköy’de meydana gelen “Kasti Hasar”, “Polisi Darp”, “Uygunsuz Tavır Hareket”, “Sarhoşluk” ve “Rahatsızlık Vermek” suçlarından tutuklandığını kaydetti.

Polis memuru Gül, zanlının 14 Ağustos’ta 01.45 sıralarında, 217 promil alkollü içki tesiri altında iken Alayköy Polis Karakolu’na giderek makul mazereti olmaksızın yüksek sesle bağırıp çağırdığını ve karakolda görevli polis memuruna uygunsuz tavır harekette bulunduktan sonra elindeki çakmağı görevli polise atarak “darp” ettiğini söyledi.

Gül, darp edilen görevli polisin daha sonra odaya girip kapıyı kapattığını anlattı. Polis, zanlının kapının kapanması üzerine eline aldığı 34×23 cm çapındaki beton parçasını karakolun giriş kapı camını kasten ve kanunsuz olarak kırdığını ve tahmini 500 TL kasti kasara uğrattığını belirtti.

Polis, zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını, kırık çakmak, beton parçası ve kırılan camdan bir parçanın emare olarak zapt edildiğini kaydetti.

Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, KKTC vatandaşı olan zanlı Kadir Kansu’nun mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Gülay Süleymanoğlu, Kadir Kansu’nun haftada 1 gün polise ispat-ı vücutta bulunması, yurtdışına çıkışının yasaklanması ve KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 40’ar bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz kalmasına emir verdi.