Trafiğe can dayanmıyor - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
KıbrısManşet

Trafiğe can dayanmıyor

Güneşköy’de ve Kalkanlı’da dün iki saat arayla meydana gelen trafik çarpışmalarında Kıbrıslı Rum 79 yaşındaki Kostas Stylianou ile 45 yaşındaki Celal Aydın hayatını kaybetti.  Ocak ayından bugüne trafikte ölenlerin sayısı 19’a yükseldi


İKİSİ DE YÜZ YÜZE: Güneş köyde Kostas Stylianou kullandığı araçla yolun sağına geçti TIR’la çarpıştı, olay yerinde yaşamını yitirdi. Kalkanlı-Çamlıbel anayolunda ise Celal Aydın, kullandığı araçla yolun sağına geçti ve beton pompası kamyonuyla çarpıştı. Aydın, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı

KESTİRME GİTTİ: Lefkoşa’nın Güney’inde Strovolo’da ikamet ettiği öğrenilen Stylianou, daha kestirme olduğu için Pirgo’ya gitmek için sürekli bu yolu kullanıyordu. Stylianou, bu kez Pirgo’dan evine dönerken, kestirme dediği yolda ölüme çıktı

 

19’UNCU ÖLÜM: Stylianou ve Aydın’ın yaşamını yitirmesi ile bu yıl trafikte yitirilenlerin sayısı 19’a yükseldi. KKTC’de son 4.5 yılda 118 ölümlü çarpışma oldu. 144 kişi bu çarpışmalarda hayatını kaybetti.

1Ocak 2015- 8 Ağustos 2019 arasında, trafik çarpışmaları sonucu 4 binin üzerinde kişi de yaralandı

 

 

Gürsel KARAGÖZLÜ

Lefke – Güzelyurt Anayolu üzerinde, dün saat 15.00 sıralarında,  TIR ile salon araba yüz yüze çarpıştı. Çarpışma neticesinde salon arabanın sürücüsü 79 yaşındaki Kıbrıslı Rum Kostas Stylianou, olay yerinde hayatını kaybetti.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Güney Kıbrıs’ta ikamet eden Kostas Stylianou,

LBL 696 plakalı araba ile Güzelyurt istikametine doğru seyrettiği sırada Güneşköy kavşağı yakınlarında “dikkatsizce” yolun sağına geçmesi sonucu o esnada karşı istikametten seyreden 38 yaşındaki Ahmet Çaylı’nın kullandığı GT 669 plakalı TIR ile çarpıştı.

Çarpışma sonucu, LBL 696 plakalı arabanın sürüsü Kostas Stylianou olay yerinde hayatını kaybetti.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Pirgo’dan Lefkoşa’ya gidiyordu

Havadis muhabirinin olay yerinden edindiği bilgiye göre Lefkoşanın Srovolo bölgesinde ikamet eden Kostas Stylianou, Pirgo’dan Lefkoşa’ya gidiyordu.

Kostas Stylianou, daha kestirme olduğu için Pirg bölgesine gidip gelirken sürekli bu yolu kullanıyordu.

Yakınlarından edinilen bilgiye göre, Stylianou, dün yine bölgedeki akrabalarını ziyarete gitmiş ve evine dönüyordu. Stylianou’nun kestirme diye tercih ettiği yol bu kez  Güneşköy kavşağı yakınlarında kendisini ecelle buluşturdu.

2 saat sonrasında ikinci ölüm

Stylianou’nun ölümünün ardından, Kalkanlı – Çamlıbel ana yolu üzerinde dün akşam saat 17:00 sıralarında araba ile kamyon çarpıştı. Çarpışma sonucu 45 yaşındaki Celal Aydın hayatını kaybetti.

Polisin verdiği bilgilere göre, CC 278 plakalı araba sürücüsü 45 yaşındaki Celal Aydın, Çamlıbel istikametine doğru seyrettiği sırada sola meyilli viraja geldiği zaman “direksiyon hâkimiyetini kaybederek” yolun solundan çıktı ve çelik bariyerlere çarparak yolun sağına savruldu. Araba sağ şeride savrulduğu sırada, sağ şeritten gelen 30 yaşındaki Mehmet Nalbant’ın kullandığı JY 536 plakalı kamyon ile çarpıştı.

Çarpışma sonrasında Celal Aydın kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

 

 

8 ayda 19 ölüm yaşandı

Kayıtlı 236 bin 10 aracın olduğu KKTC’de 2015-2018 yılları arasında, 125 kişi trafik çarpışmasında hayatını kaybetti. 1 Ocak-8 Ağustos 2019 tarihleri arasında ise trafiğe kurban giden can sayısı, dün yaşanan ve Kostas Stylianou ve  Celal Aydın’ın ölümü ile sonuçlanan çarpışmalar ile 19 olarak kayıtlara geçti.

 

118 ölümlü çarpışma, 144 ölüm

KKTC’de son 4.5 yılda 118 ölümlü çarpışma oldu. 144 kişi bu çarpışmalarda hayatını kaybetti. Buna göre, 2015’te 28 kişi, 2016’da 36 kişi, 2017’de 37 kişi, 2018’de 24 kişi 1 Ocak – 8 Ağustos 2019 tarihleri arasında ise 19 kişi trafik çarpışmalarında hayatını kaybetti.

 

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar