2018 Sağlıkla gelsin - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Pazartesi, Nisan 29, 2024
KıbrısManşet

2018 Sağlıkla gelsin

sağlık

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı ve Pediatrik Onkoloji ve Hematoloji Bölümü’nün i organizesiyle Onkoloji Merkezi’nde tedavi gören çocuklar için dün yeni yıl partisi yapıldı. Herkesin ortak dileği:

ONKOLOJİ HASTASI 23 ÇOCUK: Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı ve Pediatrik Onkoloji ve Hematoloji Bölümü’nün organizesiyle Onkoloji Merkezi’nde dün düzenlenen yeni yıl partisine Onkoloji hastası 23 çocuk, aileleri, vakfın yetkilileri ve doktorlar, hemşireler katıldı


YÜZLERİ GÜLDÜ: Partide çocuklara yeni yıl hediyesi verildi, çocuklar da sponsorların katkıları ile alınan hediyeleri doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarına takdim etti. Etkinlikte ayrıca gönüllülerin katkı yaptığı ikramlıklar sunuldu. Organizasyon çocukların yüzünü güldürdü

TEK DİLEK SAĞLIK: yeni yıl partisine katılan davetliler, doktorlar, hemşireler ve aileler, yeni yılda sadece “sağlık” dilediler. Havadis’e konuşan bazı ebeveynler, siyasilere de yeni yıl mesajı gönderdiler. Ebeveynler, siyasilerin önce sağlığa önem vermesini istediler

 

Duygu ALAN

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir türlü önlenemeyen ve her gün yeni hastaları ağırlayan Onkoloji merkezi, dün çocuk sesleri ile inledi.

KKTC genelinde kanser teşhisi konulan 73 çocuktan bazıları, anne ve babaları ile düzenlenen etkinlikte yer aldı. Ailelerin, yeni yıldan tek beklentisi sağlık.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, Pediatrik Onkoloji ve Hematoloji Bölümü, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Çocuk Onkolojisi Uzmanı Dilek Birgen ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Çocuk Hematolojisi Uzmanı Ayşe Sayılı’nın organizesiyle dün gerçekleştirilen yeni yıl partisine, servisteki çocuklar ve aileleri, doktorlar, hemşireler, hastane öğretmenleri ve Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer ve vakfın diğer yetkilileri de katıldı.

Birçok firmanın sponsorluğunda ve gönüllülerin destekleri ile gerçekleştirilen yeni yıl partisi etkinliğinde çocuklara hediyeler dağıtıldı.

Aileler, doktorlar, hemşireler ve partiye katılan diğer yetkililer tarafından hazırlanan ikramlıklar sunuldu.

onkoloji parti

Herkesin dileği “Sağlık”

Onkoloji, Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılan tüm davetliler, doktorlar, hemşireler ve aileler yeni yılda sadece sağlık dilediler.

Havadis’e konuşan bazı ebeveynler, 2018 yılının tüm çocuklara sağlık getirmeni dilerken siyasilere de yeni yıl mesajı gönderdiler.

“Her şeyin başı sağlıktır” diyen ebeveynler, siyasilerin önce sağlığa önem vermesini istediler.

Aileler, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yetkililerine, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı’ya ve tüm sağlık çalışanlarına, özellikle de Pediatrik Onkoloji ve Hematoloji Bölümü doktor ve hemşirelerine bir kez daha Havadis aracılığı ile teşekkür ettiler.

onkoloji parti

İnce: Kanser hastası çocuklar ve aileleri yalnız değiller

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Koordinatörü Övgü İnce, Pediatrik Onkoloji ve Hematoloji Bölümü işbirliğinde, sponsorların ve gönüllülerin de katkıları ile Çocuk Onkoloji Bölümü’nde her yıl yeni yıl partisi etkinliği düzenlediklerini belirterek her zaman ve koşulda kanser hastası çocukların ve ailelerin yanında olduklarını, çocukların mutluluğu için her türlü katkıyı koymaya devam edeceklerini kaydetti.

Yeni yılda tek dileğinin sağlık olduğunu ifade eden İnce,  Şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da sponsorların katkıları ile çocuklara hediyeler alınıp dağıtıldı, gönüllülerin getirmiş olduğu ikramlıklar sunuldu. Çocuklar hastalıkla mücadele ederken çok zorlu bir süreçten geçiyorlar ancak kutlama, eğlence onların da hakkıdır. Bu anlamda katkı koyan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı olarak her zaman kanser hastası çocukların ve ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz. Yalnız olmadıklarını bilsinler ve çocuklar gülsünler.”

 

Gezer: Kızım için uygun donör bulunmasını diliyorum

münevver-gezerLösemi teşhisi ile 10 aydır tedavi gören ve acil ilik nakli olması gereken 9 yaşındaki Halime Gezer’in annesi Münevver Gezer, hayattaki tek arzusunun biricik kızının sağlığına kavuşması olduğunu söyledi.

Halime’nin iyileşmesi için acil ilik nakli yapılması gerektiğini kaydeden Münevver Gezer, bugüne kadar aile ve dünya taramalarında uygun donörün bulunamadığını kaydetti.

Münevver Gezer, yeni yılda kızı için uygun donörün bulunmasını ve kanser hastalığı ve benzeri hastalıklarla mücadele eden tüm çocukların 2018 yılında sağlığına kavuşmasını diledi.

Özdemir: Yeni yıl çocuklarımıza sağlık getirsin

paya-özdemirOnkoloji Merkezi’nde 4 yıldır tedavi gören 8.5 yaşındaki Elif Su Özdemir’in annesi Paya Özdemir, yeni yılın tüm insanlığa ve çocuklara sağlık getirmesini diledi.

Paya Özdemir, kanser tedavisi gören tüm çocuklara acil şifalar dileklerinde bulundu.

 

 

Destur: Sağlık ve huzur diliyorum

müge-desturOnkoloji Merkezi’nde 2 yıldır tedavi gören 7 yaşındaki Asuman Destur’un annesi Müge Destur, hayattaki tek dileğinin önce sağlık sonra da huzur olduğunu belirterek, yeni yılın herkes için sağlıklı ve huzur dolu bir yıl olmasını diledi.

 

 

 

Hüseyin: Çocuklar gülsün, yeter

asıf-hüseyinLösemi hastası 11 yaşındaki Rabia Asif’in babası Asif Hüseyin, kızının iki buçuk yıldır hastalıkla mücadele ettiğini belirterek Rabia ve benzer durumda olan tüm çocukların bir an önce sağlığına kavuşmasını diledi.

Asif Hüseyin, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi yönetimine, hastane bünyesinde hizmet veren Onkoloji Merkezi’nde görevli doktor, hemşire ve diğer tüm çalışanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür etti, “Haklarını asla ödeyemeyiz” diye konuştu.

Hüseyin, “Yeni yıl için tek dileğim çocukların gülmesi, sağlıklı ve çok mutlu olmaları” dedi.

 

Gökçe: Sağlık sistemine önem verin

murat-gökçeBir yıldan beri Lösemi tedavisi gören 15 yaşındaki Ada Gökçe’nin babası Murat Gökçe, tüm anne babalar gibi yeni yılın tüm çocuklara sağlık getirmesini diledi.

Siyasilere de yeni yıl mesajı veren Murat Gökçe, “Benim siyasilere çağrım lütfen sadece sağlığa önem versinler. Bizlerin anne baba olarak kendilerinden başka hiçbir talebimiz yoktur” dedi.

 

Kozalak: En büyük dileğimiz çocuklarımızın sağlığı

mustafa-kozalakOnkoloji Merkezi’nde yaklaşık bir haftadır tedavi görmekte olan iki buçuk yaşındaki Yüsra Kozalak’ın babası Mustafa Kozalak, yeni yılda sağlık ve mutluluk diledi.

“Bir anne babanın en büyük mutluluğunun evladının mutlu ve sağlıklı olmasıdır” diyen Mustafa Gökçe, “Yeni yılda tek dileğim çocuklar ağlamasın, üzülmesin ve tüm çocuklar sağlıklı oldun” dedi.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar