Seçimi Öğretmen Hareketi kazandı - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Nisan 26, 2024
Kıbrıs

Seçimi Öğretmen Hareketi kazandı

Seçimi Öğretmen Hareketi kazandı

İKİ GRUP YARIŞTI:

KTOEÖS 46’ncı Olağan Genel Kurulu’nda Tahir Gökçebel’in başkanlığını yaptığı “Öğretmen Hareketi” ile Adnan Eraslan’ın başını çektiği “Demokrat Öğretmen” grubu olmak üzere iki liste yarıştı. Oy sayımında Öğretmen Hareketi’nin listesine 505 oy çıkarken, Demokrat Öğretmen listesi 300 oy aldı


KTOEÖS YENİ YÖNETİMİ: KTOEÖS’ün yeni yönetiminde şu isimler yer aldı: Tahir Gökçebel, Ahmet Billuroğlu, Fikret Deniz, İbrahim Ermihan, Mehmet Şanlıtürk, Mehmet Şekerli, Selma Eylem, Aziz Selengin, Ayşe Zehirok, Cumaali Avcı, Vedat Tek, Fikret Civisilli, Mehmet Taşker, Nuray Özgenç, Kutay Bektaşoğlu, Faik Arçay, Zühre Özkaraman, Hasan Soyer, Ozan Elmalı, Hasan Çek, İlknur Türkmen

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)’nın 46’ncı Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi.
Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yer alan genel kurulda, sendika yönetimi için “Öğretmen Hareketi” ile “Demokrat Öğretmen” olmak üzere iki grup yarıştı.
Genel Kurula, Avrupa, Türkiye ve Güney Kıbrıs’tan birçok konuğun yanı sıra bazı siyasi parti temsilcileri ile sendika temsilcileri katıldı.
Yoklama ve açılışın ardından Başkanlık Divanı oluşturuldu ve KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel açılış konuşmasını yaptı.

Gökçebel: Öğretmenin statüsü düşürüldü
Tahir Gökçebel konuşmasında, KTOEÖS 46. Genel Kurulu’nun olağanüstü bir dönemde yapıldığına dikkat çekerek, kriz bahanesiyle çalışanların haklarının budandığını ve yaşam kalitelerinin düşürüldüğünü savundu.
Kamusal hizmetlerin niteliksiz hale getirildiğini de iddia eden Gökçebel, öğretmen statüsünün düşürüldüğünü söyledi.
Uluslararası katılımcıların yer aldığı böyle bir genel kuruldan güçlenerek çıkılacağına inancının tam olduğunu belirten Gökçebel, toplumun, öğretmenin yol göstericiliğine ve mücadeleciliğine ihtiyaç duyduğunu kaydetti.
Genel kurulun, gelecek, toplumun hakları ve öğretmen için yeni mücadelelerin başlangıcı olacağını da sözlerine ekleyen Gökçebel, genel kurulun başarılı geçeceğine inandığını; öğretmene inancının da tam olduğunu belirtti.

Konuklar iyi dilek ve temennilerini sundu
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel’in konuşmasının ardından Avrupa, Türkiye, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Almanya, Fransa, Slovakya ve Malta’dan gelen konuklar, iyi dilek ve temennilerini sunarak KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel’e hediyeler verdiler.
Daha sonra davetli sendika temsilciler ile siyasi parti temsilcileri birer konuşma yaptı.

Tombazos: Önemli olan çözüm ve yurdun ve halkın yeniden birleşmesi
Güney Kıbrıs’ta örgütlü Rum Solcu İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (PEO) temsilcisi Hristos Tombazos, binlerce üye adına genel kurulu selamladığını belirtti ve önemli olanın Kıbrıs sorununun çözümü, yurdun ve halkın yeniden birleşmesi olduğunu söyledi.
PEO’nun ilkesel olarak müzakere sürecini desteklediğini dile getiren Tombazos, ancak müzakerelerin hedefinin, bölgede çıkarları olan yabancıların değil, bütün Kıbrıslıların çıkarlarına hizmet edecek ilkeli bir çözüm olması gerektiğini belirtti.

Erk: Öğretmenler Kıbrıs sorununun çözümünden de sorumlu
CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, öğretmenlerin sadece eğitimden değil Kıbrıs halkının sorunları ve Kıbrıs sorununun çözümünden de sorumlu olduklarını söyledi.
Kıbrıs sorununda barışçıl bir çözüm bulmada birlikte uzun yıllar mücadele ettiklerini ve edeceklerini dile getiren Erk, birleşmiş bir adada sürdürülebilir barış ve yaşam diledi.

Varoğlu: Çözüm sürecinde öğretmenin rolü önemli
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Güven Varoğlu, Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesine KTOEÖS ile birlikte katkıda bulunduklarını kaydederek, bu mücadelenin kaybetmeye yüz tutmuş kültürel ve sosyal değerleri korumaya yönelik olduğunu belirtti.
“Faşistlere” karşı görevlerinin çok daha büyük olduğunu da sözlerine ekleyen Varoğlu, çözüm sürecinde öğretmenin rolünün önemli olduğunu, sendika ve siyasi parti olarak meydanlarda olunması gerektiğini kaydetti.

Dimitriu: İlerici güçler barış ve yeniden birleşme için omuz omuza olmalı
AKEL temsilcisi İlias Dimitriu, Yeşil Hat’tın iki tarafında da ilerici güçlerin barış ve yeniden birleşme için mücadelede kararlı ve omuz omuza olmaları gerektiğini söyledi.
Dimitriu, Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin dostluk ve barış içinde birlikte yaşam ağacına yıllardır zehrini akıtan aşırı milliyetçiliğe ve şovenizme karşı cesur bir şeklide birlikte mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

Özyiğit: Kıbrıs sorunu artık sonlanmalıdır
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, yarım asrı aşkın süredir devam eden Kıbrıs sorunun artık sonlanması gerektiğini dile getirerek, başlayan görüşme sürecinin yavaş ilerlemesini eleştirdi.
Tüm barış güçlerinin kol kola girip bu süreçte etkin rol alması gerektiğini kaydeden Özyiğit, Kıbrıs’ın kuzeyinde demokrasi ve insan hakları sorunu olduğunu söyleyerek, hükümetin “dayatmacı ve biat eden bir hükümet olduğunu” iddia etti.

İzcan: Barış ve demokrasi için birlikte mücadele şart
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, emek ve demokrasi mücadelesinin bir bütün olması gerektiğini söyledi.
Hükümet edenlerin hükümete geldiklerinde söylemlerini unuttuklarını iddia eden İzcan, ülkenin birleşmesi, barış ve demokrasinin gelmesi için mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kanatlı: Adanın birleştirilmesi için ortak mücadeleye devam edeceğiz
YKP Örgütlenme Sekreteri Murat Kanatlı da, adanın birleştirilmesi ve çözüm bulunması yönünde ortak mücadele sürdürdüklerini ve sürdürmeye de devam edeceklerini ifade etti.
Öğretmenlerin bu süreçteki rolünün önemine de değinen Kanatlı, genel kurulun sonrasında da birlikte mücadele edileceğini belirtti.

Vurana: Üyeler arasındaki adaletsizlikleri kaldırmak için adayız
Konuşmaların ardından Demokrat Öğretmen Grubu adına Fatma Vurana, sendikalarının sesini daha da duyurmak istediklerini dile getirerek, öğretmenler arasında yaratılan ötekileştirme ve kutuplaşmaları kaldırarak sağlam bir örgüt yapısı kurmak istediklerini söyledi.
Meslektaşlarının haklarını aramaktan vazgeçmeyeceklerini de dile getiren Vurana, üyeler arasındaki adaletsizlikleri kaldırmak için aday olduklarını belirtti.
Konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporlar sunularak aklandı.
Raporların aklanmasına itirazı olmayan fakat tutanaklara geçmesi için uyarıda bulunan Demokrat Öğretmen Grubu adayı Adnan Eraslan, yapılan olağan genel kurulun 46’ncı değil 45’inci olması gerektiğini iddia etti.
Eraslan, gerekçe olarak da 42’nci genel kurulda alınan kararla, genel kurulların süresinin değişmesini gösterdi.

Tüzük Değişikliği
KTOEÖS Genel Kurulu’nda daha sonra, önce faaliyet raporu ile mali rapor sunuldu ve aklandı ardından yönetim kurulundaki bölge temsiliyetinin kalkması, sağlık fonunun artırılması ve sendika başkanlığının 2 yılla sınırlandırılmasıyla ilgili tüzük değişiklikleri görüşülerek onaylandı.
Kurul, KTOEÖS yeni yönetim kurulunu belirlemek üzere oy kullanma işlemi ile devam etti.

KTOEÖS’ün yeni yönetim kurulu
KTOEÖS’ün 46. Olağan Genel Kurulu sonucunda yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu: Tahir Gökçebel, Ahmet Billuroğlu, Fikret Deniz, İbrahim Ermihan, Mehmet Şanlıtürk, Mehmet Şekerli, Selma Eylem, Aziz Selengin, Ayşe Zehirok, Cumaali Avcı, Vedat Tek, Fikret Civisilli, Mehmet Taşker, Nuray Özgenç, Kutay Bektaşoğlu, Faik Arçay, Zühre Özkaraman, Hasan Soyer, Ozan Elmalı, Hasan Çek, İlknur Türkmen.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar