Oppenhaimer elması rekor kırabilir - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
Yaşam

Oppenhaimer elması rekor kırabilir

Oppenhaimer elması

[dropcap style=”circle” color=”#ffffff” bgcolor=”#0065ad”]İ[/dropcap]sviçre’de gelecek ay düzenlenecek müzayedede, Oppenhaimer elması isimli elmasın şimdiye kadar satılan en pahalı elmas rekorunu kırması bekleniyor.

İsviçre’nin Cenevre kenti yeni bir müzayedeye hazırlanıyor.


Oppenhaimer elması 01

19 Mayıs tarihinde düzenlenecek müzayede, şimdiye kadar açık artırmaya çıkan en büyük mavi elmasa ev sahipliği yapacak.

“Openhaymer mavi elması” olarak bilinen elmas yüzük, dikdörtgen şeklinde kesilmiş ve 14.65 karat ağırlığında.

Müzayede evi müdürü David Warren, elmasın satışından rekor gelir beklediklerini söyledi.

Warren, “Oppenheimer elmasının satışında rekor kırılabilir. Elmas üreticisi Oppenheimer ailesine ait olan bu elmasın 38 ile 45 milyon dolar arasında alıcı bulmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Şimdiye kadar müzayedede satılan en pahalı elmas, geçen yıl 48.5 milyon dolara alıcı bulan “Mavi ay elması” isimli elmas oldu.

Cenevre’de düzenlenecek müzayedede, Oppenheimer elmasının yanında birçok değerli mücevher de açık artırmaya çıkacak.

Yaklaşık 280 parça mücevherin satışa sunulacağı açık artırmada, 19’uncu yüzyıldan günümüze kadar uzanan bir çok değerli taş yer alacak.

Dünyanın en pahalı 10 elması

İnsanların lüks ve takı merakının geldiği en üst nokta elmaslardır kuşkusuz. Fiyatlarının uçuk olduğu ise çoğunluğun ortak kanısıdır. Fakat elmasların en pahalıları ne kadardır? İşte sizler için derlediğimiz en pahalı 10 elmas.

Cullinan Mirası: Şimdiye kadar en yüksek fiyata satılmış olan bu ham elmasın değeri 35.3 milyon dolar.
Kaşıkçı Elması: Topkapı Müzesi’nde sergilenen Kaşıkçı Elması, etrafını saran 49 adet pırlanta sayesinde yıldızlarla çevrili dolunayı andırır. Kaşıkçı Elması’na değer biçilememesinin yanısıra, Osmanlı Sarayı’na nasıl geldiği de net değildir. Elmas hakkında, 1699 yılında Eğrikapı çöplüğünde dolaşan bir kaşık ustası tarafından bulunup yok pahasına bir kuyumcuya verilmesinden, Napolyon’un annesinden satın alındığına dair birçok efsane dolaşmaktadır. Fakat ismiyle ilgili en mantıklı açıklama, elmasın ismininin oval şeklinden kaynaklandığı düşüncesidir.
Graff Pembesi: 24.78 carat ağırlığındaki bu nadir pembe elmas 2010 yılındaki bir açık arttırmada 46 milyon dolara satılmış. Mücevherin şu anki sahibi ise Laurence Graff.
Moussaieff Kırmızısı: İsrailli mücevher tasarımcısı Mousseif’in adıyla anılan bu pırlantanın değeri 20 milyon dolar.
Prens Elması: 1960 yılında bir açık arttırmada milyoner Van Cleef tarafından satın alınan bu elmasın değerinin yaklaşık 45 milyon olduğu söyleniyor. Prens ismi ise mücevheri açık arttırmaya çıkaran soylu ailenin mihracesinin 14 yaşındaki oğlu onuruna verilmiş.
Steinmetz Elması: Dünya üzerinde şu ana kadar bilinen en canlı pembe renge sahip bu elmasın işlenmesi, 8 kişilik bir ekibin tam 20 ayını almış. Kaynağı bilinmeyen bu elmasın sahibi Steinmetz Grup. Elmasın tahmin edilen değeri ise 100 milyon dolar.
Umut Elması: Orijinal adı Le Bijou du Roi olan bu elmasla ilgili garip olan şey, hakkında ismiyle tezatlık oluşturan lanet söylentileri. Elmasın ne zaman keşfedildiği bilinmemekle birlikte, hakkında ilk dökümanlar 1812 yılında ortaya çıkmış. İnanışa göre bu elmas kolyeye sahip olan kimse lanetleniyor ve felaketler silsilesine maruz kalıyor. Günümüzde Smitshonian Doğa Tarih Müzesinde sergilenen elmasın tam değeri bilinmese de; çeyrek milyar dolar civarında olduğu düşünülüyor.
Wittelsbach Elması: 1600 yılında keşfedilen bu elmasın ilk sahibi İspanya kralı IV. Philip imiş. 2008’de Graff tarafından satın alınmış ve biraz daha işlendikten sonra Katar Emiri Şeyh Hamad bin Kalife’ye 80 milyon dolara satılmış.
Afrika Yıldızı: Tarihte bilinen en büyük mücevher Güney Afrika’da çıkarıldı ve 3106,75 yani 6.21 kg ağırlığa sahip Cullinan elmasıydı. Bu elmas çıkarıldıktan sonra İngiltereye getirildi ve 7 ana parçanın yanında 96 küçük parçaya ayrıldı. Günümüzde Cullinan’ın ana parçalarına İngiliz Kraliyet Ailesi sahiptir ve kraliyetin sahip olduğu parçaların değeri 2 milyar dolar olarak tahmin edilmektedir.
Centenary Elması: 1986 yılında çıkarılan bu elmasın ham hali 600 caratmış. Mühendis, teknisyen, sanatçı ve güvenlik ordusundan oluşan ekibin çalışmaları sonucuysa ortaya bu 274 carat ağırlığında, 90 milyon dolarlık mücevher çıkmış.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar