Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Olayı parmak izi çözecek

Nadire BAHADİ

[dropcap style=”circle” bgcolor=”#0065ad”]M[/dropcap]ağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda tasarruflarında 60 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu bulunarak tutuklanan Hüseyin Özbayır ile Osman Kapsıl dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla haklarında soruşturma yürütülen zanlıların tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı. Polis zanlıların tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddelerin muhafaza edildiği poşetlerin üzerinde parmak izi tespit ederken, parmak izinin kime ait olduğu araştırılıyor.

Polis ek tutukluluk talep etti

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Özdesoy, 5 Mayıs tarihinde alınan bir bilgide zanlı Hüseyin Özbayır’ın, zanlı Osman Kapsıl ile birlikte kaldığı evde uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini söyledi. İhbar üzerine zanlı Özbayır’ın evine gidildiğini ve Özbayır ile Kapsıl’ın evde tespit edildiklerini belirten Özdesoy,  zanlıların huzurunda evde ve evin dışında arama yapıldığını kaydetti.  Özdesoy, dışarıda yapılan aramada bahçe demirleri arasında naylon poşet parçasına sarılı 5 gr, evin yanında yol kenarındaki çöpler arasında naylon poşete sarılı 50 gr ve zanlı Özbayır’a ait zeytin ağacının kökünde ise 5 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Kanıt olarak el konulan uyuşturucu maddelerin Devlet Kimya Laboratuarı’na gönderildiğini belirten Özdesoy, poşetlerin ise PGM Foto Parmak İzi Şubesine gönderildiğini ve gelen raporda poşetlerin üzerinde parmak izlerine rastlandığının tespit edildiğini söyledi. Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğine dikkat çeken Özdesoy, poşetlerin üzerinde çıkan parmak izlerinin kime ait olduğunun araştırıldığını açıkladı. Alınacak pek çok ifadenin de bulunduğunu söyleyen Özdesoy, zanlı Özbayır ile Kapsıl’ın tutukluluk sürelerinin 8’er gün daha uzatılmasını talep etti.

Tutukluluk süreleri uzadı

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Hüseyin Özbayır ile Osman Kapsıl’ın yürütülen soruşturmanın selameti açısından 3 gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.