Kıbrıs konusu yarın düzenlenecek yuvarlak masa toplantısında ele alınacak.
Birleşik Kıbrıs Partisi ve Türkiye 78’liler Girişimi’nin düzenlediği toplantıda Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs, Türkiye ve Yunanistan’dan gazeteciler, akademisyenler ve siyasiler Kıbrıs’ı ve müzakere sürecini konuşacak.
Etkinlik ile ilgili bilgi BKP Merkezinde basın toplantısı düzenlendi.
Parti Genel Başkanı İzzet İzcan, “Dört Bir Yandan Kıbrıs” konulu yuvarlak masa toplantısının yarın 09.00 – 15.00 saatleri arasında Kıbrıs türk Öğretmenler Sendikasi Lokalinde düzenleneceğini kaydetti.
İlgi duyan herkesi toplantıya davet eden İzcan, toplantıda Kıbrıs sorununun her yönü ile konuşulacağını söyledi.
Mont Pelerin’de başlayan krizin aşıldığına dikkati çeken İzcan tüm tarafların sağ duyulu hareket etmesini temenni ettiklerini söyledi.
Türkiye 78’liler Girişimi sözcüsü Celalettin Can ise yuvarlak masa toplantısında Kıbrıs’ı ve müzakere sürecini ele alacaklarını kaydetti.
Türkiye’de Kıbrıs soruna yanlış yaklaşımlar olduğunu belirten Can, buna karşı mücadele edeceklerini, Türk kamuoyunu aydınlatmaya çalışacaklarını söyledi.
Türkiye solunun Kıbrıs ile ilişkisinin zayıf olduğuna dikkat çeken Celalettin Can, bu ilişkiyi geliştirmek istediklerini belirtti. BRTK
































