HP ile kardeş gibiyiz - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Perşembe, Mart 28, 2024
KıbrısManşet

HP ile kardeş gibiyiz

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ersan Saner, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Kıb-Tek ve özelleştirme konusunda Havadis’e önemli açıklamalarda bulundu

“GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK”: Saner: HP ile aynı evde yaşayan iki kardeşin arasındaki anlaşmazlıklardan daha az anlaşmazlıklarımız var. Öyle ciddi bir görüş ayrılığımız falan yok. Herşey yolunda diyebiliriz


“BİZ OLSAYDIK”: Saner: Eğer 2013 yılında görevde kalmış olsaydık, UBP olarak kendi kendimize sıkıntı yaratmasaydık, Mağusa Limanı ve Telefon Dairesi de bu gün Ercan Havalimanı gibi özelleştirilmiş olacaktı. Halkımız özelleştirmeden korkmamalı

“CTP SAYESİNDE”: Saner: CTP’nin, devletin haklarını operatörlere devrettiği dönemden beri, GSM operatörlerinin vergisini halk ödüyor. Çünkü ‘Yap-İşlet-Devret’ veya ‘Gelir Ortaklığı’ şeklinde değil, direk sattılar bu hakları. Hem de yok pahasına

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kişinin tecrübesinin ve toplum nazarındaki yerinin, partisi kadar önemli olduğunu vurgulayan Saner, Cumhurbaşkanlığı adayı için parti meclisinin en kısa süre de toplanıp bir yol haritası belirleyeceğini belirtti

Pınar BARUT

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ersan Saner, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden, Kıb-tek’e alınması yılan hikâyesine dönen santrallere kadar gündemdeki konularla ilgili Havadis’e önemli açıklamalarda bulundu.

Halkın partisi ile ilgili ”uyuşmazlık var” iddialarına “Aynı evde yaşayan iki kardeş de zaman zaman fikir ayrılıkları yaşayabilir” şeklinde cevap veren Saner, özelleştirmeler konusuna da değindi.

Saner, 2013 yılında görevde kalmış olsalardı, Mağusa Limanı ve Telekomünikasyon Dairesi’nin de bu gün özelleştirilmiş olacağını söyledi.

Saner: HP ile görüş ayrılığı yok, pürüzler var”

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ersan Saner, hükümete geldikleri günden itibaren aralarında hemen her konuda anlaşmazlıklar olduğu iddia edilen hükümet ortakları Halkın Partisi ile ciddi bir görüş ayrılığı yaşamadıklarını söyledi.

Pürüzlerin ve farklı görüşlerin olmasının normal olduğunu hatta farklı fikirleri tartışmanın demokrasi açısından da faydalı olduğunu belirten Saner, UBP-HP arasındaki ilişkiyi iki kardeşin ilişkisine benzetti.

Ersan “Aynı evde yaşayan iki kardeşin arasındaki anlaşmazlıklardan daha az anlaşmazlıklarımız var diyebiliriz. Öyle ciddi bir görüş ayrılığımız falan yok. Pürüzler elbette olacak. Fikir ayrılıkları da olacak. Ama bunlar da tartışılarak çözülür” dedi.

 

Saner “Özelleştirmelerden korkulmamalı”

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ersan Saner, Türkiye ile imzalanan Mali İş Birliği Protokolü çerçevesinde özelleştirilmesi gündeme gelen Kıb-tek ve Telefon Dairesi gibi kurumlar için “Eğer 2013 yılında görevde kalmış olsaydık, UBP olarak kendi kendimize sıkıntı yaratmasaydık, bu gün Mağusa Limanı ve Telefon Dairesi de özelleşmiş olacaktı” dedi

 

Halkın özelleştirmelerden korkmaması gerektiğini belirten Saner, zamanında özelleşmeye karşı çıkan ve kendisini parlamentoda en çok eleştiren bakanın Serdar Denktaş olduğunu ama bir önceki dönemde aynı bakanlar kurulunda görev yaparken Ercan’dan elde ettiği gelirle bütçe açığını nasıl kapadığını da birlikte yaşadıklarını hatırlattı.

 

2016-2018 protokolünde tüm partilerin imzası olduğunu söyleyen Saner “İmzayı atıyorsun da uygulamaya geçince mi farklı düşünüyorsun?” diyerek özelleştirmeyi eleştiren muhalefet patilerini iktidardayken halkın malını korumamakla, muhalefeteyken de koruyormuş gibi görünerek popülizm yapmakla suçladı.

 

“CTP yok pahasına satmıştı”

“Biz olsaydık, Telefon Dairesi de Ercan Havalimanı gibi kamuya kaynak aktaran bir şekilde özelleştirilecekti” diyen Saner, CTP’nin zamanında devletin haklarını GSM operatörlerine yok pahasına sattığını savundu.

 

Özelleştirme eleştirileri karşısında “CTP’nin, devletin haklarını operatörlere devrettiği dönemden beri GSM operatörlerinin ‘veriyorum’ dediği vergiyi halk ödüyor. Çünkü ‘Yap-işlet-devret’ ya da gelir ortaklığı şeklinde değil, direk sattılar bu hakları. Hem de yok pahasına. Size soruyorum operatörler para kazanıyor değil mi? Peki, devlet ne kazanıyor? Bunu yapanlar şimdi özelleştirmeyi mi eleştirecek?” diyerek muhalefete yüklendi.

 

“Bizim tavrımız, attığımız imzaya saygımızdan ve anavatanla da tutarlı iş birliği yapmak yönündedir” diyen Saner, parti olarak protokolleri imzaladıkları gibi uygulamakla da sorumlu olduklarını belirtti.

 

“Cumhurbaşkanlığı adaylığında parti kadar isim de önemli”

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ersin Tatar’ın “Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağım” sözlerini hatırlattığımız Saner, partisinin bu konuda nasıl bir yol izleyeceği ile ilgili sorularımıza ise, UBP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayını çıkaracak mı sorusundan önce partinin adaylık konusundaki tarihsel sürecine bakılması gerektiğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanlığı ve belediye başkanlığı seçimlerinde kişinin kendi tecrübesinin ve toplum nazarındaki duruşunun, en az partisi kadar önemli olduğunu vurgulayan Saner, bu tip görevler de seçmenin “Bu kişi bu işi yapabilir mi?” sorusunun karşılığı o aday da varsa, aday ikinci tura kaldığında seçmenin evet diyeceğini savundu.

 

“Partimizin şu zamana kadar çıkardığı iki Cumhurbaşkanı var. Biri kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’tır. Diğeri de Derviş Eroğlu’dur. Dolayısıyla UBP’ye bir klişe çizip ille sen bunu yapacaksın kalıbının içine sokmanın çok doğru olmadığını düşünüyorum” diyen Saner, partinin şu an Cumhurbaşkanlığı adayını kendi iç mekanizması içinde konuştuğunu, parti meclisinin de en kısa süre de toplanıp bir yol haritası belirleyeceğini belirtti.

 

 

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar