Futbolda 2019-2010 sezonu hazırlıklarını sürdüren takımların hazırlık maçları nefes kesiyor
Futbolda 2019-2020 sezonu 14 Eylül’de başlayacak. Öncesinde oynanacak KTSYD Kupası ve Süper Kupa maçları ise lig öncesi en ciddi sınavlar olacak. 21 Ağustos’da fikstür çekimi yapılacak olan yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren takımlarımız hemen her bölgede, her sahada maçlar oynuyor.
Bu hazırlık maçlarında takımların teknik adamları, hem yeni transfer etmek istedikleri ve denemeye aldıkları yerli yabancı futbolcuları görme şansı buluyor, hem de oyuncuların maç kondisyonlarının yükselmesini planlıyor.
Sezon arası ile özlenen futbol heyecanı da hazırlık maçları ile bir nebze olsun gideriliyor. Kurban Bayramı arifesinde takımlarımızın birçoğu hazırlık maçı yaptı. Gerek yükleme gerekse ardı ardına oynanan hazırlık maçları ile tüm oyuncularına forma verme imkanı bulan teknik adamlar, bu maçlarda alınan sonuçları çok önemsemese de neticeler çekişme ve heyecanın habercisi gibi.
Son şampiyon MTG’nin Göçmenköy’e mağlup olduğu, Türk Ocağı’nın Çetinkaya’yı mağlup ettiği, Kaymaklı’nın ise Merit Alsancak Yeşilova karşısında galip geldiği hazırlık maçları ile takımlar bayram tatiline girdi.

GÖÇMEN, ŞAMPİYONU DEVİRDİ
Bu yıl Süper Lig’e yükselen Göçmenköy, Süper Lig son şampiyonu Mağusa Türk Gücü’nü hazırlık maçında 3-1 mağlup etti.
Girne’de Pia Bella Antrenman Sahası’nda oynanan maçta Göçmenköy ilk devreyi John Okoli’nin asistinde Joseph’in kafa golü ile 1-0 önde tamamladı.
İkinci devrede ayni direnç ve mücadele ile mücadele sergileyen Göçmenköy, genç futbolcusu Erin Uluçlar’ın iki asisti ve Joseph’in iki kafa golü ile MTG karşısında skoru 3-0’a getirdi.
Mağusa Türk Gücü, son bölümlerde Dinopeter’in golü ile skoru 3-1’e getirdi ve maç bu sonuçla tamamlandı.
KARTAL, GG’YE ŞANS VERMEDİ
Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son hafta kaybeden başkentin siyah-beyazlı takımı Yenicami, bir başka başkent ekiplerinden Gençlik Gücü ile Göçmenköy Antrenman Sahası’nda hazırlık maçı oynadı.
Yenicami’nin daha üstün futbol oynadığı görülen hazırlık maçında iki takım futbolcuları da sıcak havadan etkilendi.
Mehmet Altın ve Jallow’un golleri ile ilk devreyi 2-0 önde bitiren Yenicami ikinci devrenin başında Abaka ile üçüncü golü buldu. 3-0’dan kısa süre sonra Gençlik Gücü penaltıdan Prince ile gol buldu ve skoru 3-1’e getirdi.
İki takım daha sonra yaptıkları oyuncu değişiklileri ile maça devam etti. GG’nin baskısı sonuç vermedi ve hazırlık maçı 3-1 Yenicami üstünlüğünde bitti.

KAYMAKLI, MAY KARŞISINDA KAZANDI
Göçmenköy’de oynanan bir diğer hazırlık maçında Küçük Kaymaklı ile Merit Alsancak Yeşilova karşı karşıya geldi. Göçmenköy Sentetik futbol sahasındaki mücadelede Kaymaklı ilk devrenin sonunda Taner’in şık frikik golü ile 1-0 öne geçti ve devre böyle tamamladı.
Tüm hazırlık maçlarında olduğu gibi bu maçında ikinci devresinde de iki takım çok sayıda oyuncu değişikliği yaptı. Kaymaklı ikinci devrede Yusuf ile skoru 2-0 yaparken, konuk Merit Alsancak Yeşilova yabancı oyuncu Chigozie Mbah ile karşılaşmadaki tek golünü buldu ve hazırlık maçında Kaymaklı MAY karşısında 2-1 kazandı.
DOĞAN GOL OLUP YAĞDI
Girne bölgesi takımlarından Doğan Türk Birliği ile Lapta arasında oynanan hazırlık maçında izleyenler adeta gole doydu.
Karaoğlanoğlu Orhan Dural Stadı’nda oynanan hazırlık maçında Doğan Türk Birliği, Lapta karşısındaki 7-0 galip geldi. İlk yarısı 2-0 biten maçta Doğan Türk Birliği’nin gollerini Veston (2), Pili, Güvenç, Arda, Sercan ve Serkan Kaydetti.
OCAK ÇETİNKAYA’YI TEK GOLLE
Başkentte oynanan bir başka hazırlık maçında ise Çetinkaya Metehan’daki kendi tesislerinde Türk Ocağı’nı konuk etti.
Türk Ocağı yeni yabancı transferi Oha’nın golü ile ilk devreyi 1-0 önde tamamlarken iki takım da ikinci 45 dakikada birçok oyuncusuna forma şansı verdi.
Takımlar ikinci devrede gol atmayı başaramadı ve hazırlık maçında Türk Ocağı, Çetinkaya’yı tek golle mağlup etti.
CİHANGİR YENİ YABANCISIYLA
Süper Lig ekiplerinden Cihangir hazırlık maçında 1.Lig temsilcisi Dumlupınar ile karşılaştı. Yeni yabancıları ile hazırlıklarını sürdüren Cihangir, kadrosunda yabancı oyuncu bulunmayan Dumlupınar karşısında 1-0 galip geldi.
Cihangir Stadı’nda oynanan hazırlık maçında ev sahibi Cihangir, Yonpaş Dumlupınar’ı yeni yabancısı Demi’nin ilk devrede attığı golle 1-0 mağlup etti.
































