Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Hayat size güzel Resmiye Canaltay

Hayat size güzel… Başkent Lefkoşa’nın göbeğindeki milyonluk devlet arazisini, yasalara aykırı bir şekilde, önce turizm arazisine çeviren, ardından da uzun vadeli kiralayan Derviş Eroğlu’nun kızı Resmiye Canaltay, konuyla ilgili sessizliğini korumaya devam ediyor.

Canaltay, toplumsal bir feverana dönüşen usulsüz ihalesiz arazi devriyle ilgili sessizliğini korurken, bu sabah yapmış olduğu sosyal medya paylaşımı vatandaşların tepkisine neden oldu. Canaltay, “Gün Güzel, canlar güzel, hayat güzel” notuyla bir paylaşım yaparken, vatandaş da tepkisini “hayat size güzel” diyerek gösterdi.

 

Milyonlarca sterlinlik arazi

Canaltay, önce paketten alınan ardından da kira yöntemi oyunu ile ona dahil edilen parsellerle, bir anda başkentin göbeğinde, milyonlarca sterlinlik malın sahibi oldu. Dört yıldır zarar gösteren Restur isimli turizm şirketine kiralanan arazi, günlerdir ülkenin bir numaralı gündemi. Canaltay, buna rağmen yaşananlara kayıtsız kalmayı, açıklama yapmamaya ve toplumla dalga geçmeye devam ediyor.

Resmiye Canaltay