Hava Kontrolörleri Sendikası, “harcırah için eylem mi olur?” yaklaşımlı yazıma yönrelik ,”cevap hakkını” kullandı.
Yanlış anlaşıldığım, önyargılı bakıldığını düşündüğüm, zaman zaman küçümseme içeren tüm kısımlarla beraber, aynen aktarıyorum:
“Sevgili Hüseyin Ekmekçi,
Önceki gün yazdığınız yazıda iş kolu sendikacılığını eleştirerek bu tarz sendikaların kendi üyelerinin çıkarları için eylem yaptıklarını iddia ettiniz ve bunun da en güzel örneğinin Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası olduğunu savundunuz. Bizlere cevap hakkı verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Öncelikle yazdığınız yazıdan İş kolu Sendikacılığının ne olduğunu araştırdığınızı ve bu konu hakkında bilgi sahibi olduktan sonra bu yöntemi benimsemedeğinizi anladık. Daha önce de yazdığınız yazılarınızdan anladığımız kadarıyla, size göre tüm çalışanlar bir sendikada toplanmalı ve tüm çalışma hayatı tekelden yönetilmelidir. Sağlıkta, eğitimde, gümrükte, havacılıkta, ulaşımda yani kısacası her yerde söz sahibi olacak olan tüm çalışma sektörlerinde uzman tek bir sendika olacak olan SÜPER-SEN hayaliniz var.
Savunduğunuz her sektörde uzman bu “Süper Sendikalar”ın bir alt versiyonları kamuda mevcut. Şu an aynı yolda yürüdüklerinin farkında olmadan birbirlerini rakip olarak gören, sektörel bazda herhangi bir sınır (iş kolunda örgütlenme) koyamadıklarından dolayı Bakanlıkta yetkili sendika olma hevesiyle, sürekli birbirlerinin üyelerini çalmaktadırlar. Bunları biz söylemiyoruz sizin üyesi olduğunuz basın kuruluşları yazmaktadır. “Süper Sendikalar” üye kavgaları ile enerjilerini boşa harcarken toplumsal muhalefet yok olmaktadır.
Sevgili Hüseyin Ekmekçi,
İş kolu sendikacılığı aynı iş kolunda farklı görevlerde çalışanları, aynı örgüt çatısı altında toplayan ve bu yolla çalışanlar arası dayanışmayı sağlayan bir örgütlenme modelidir. Siz beğenmiyor olabilirsiniz ancak bizler iş kolu örgütlenme modelini yukarda anlattığımız “Süper Sendika Modeline” göre daha etkili ve sektöründeki bilgisi dahilinde çalışma hayatının gelişime katkı sağlayabilecek bir örgütlenme modeli olarak görmekteyiz.
Haberiniz var mı bilmiyoruz ama Türkiye’de, Avrupa’da hatta ülkemizde de bulunan tüm iş kolu sendikası örgütlenmeleri, Federal ve Konfederal Sendikal yapılar altında toplanarak, toplumsal ortak kaygılar için kurulmuştur. İş kolu sendikası olup sadece kendi sorunları ile uğraşmakla eleştirdiğiniz sendikamız kurulduğu aynı sene içerisinde toplumsal kaygılara ortak olmak ve sendikal mücadeleler de daha güçlü yer almak amacıyla olağanüstü kurultay düzenleyerek oybirliği ile TÜRK-SEN Sendikal Federsyonu’na üye olmuştur.
Daha aydınlatıcı olalım bu şu demektir Sayın Ekmekçi, TÜRK-SEN yönetim kurulu biz üye sendikalardan oluşmaktadır, alınan her kararda ve atılan her adımda bizlerin de oyu vardır. TÜRK-SEN’in tüm eylem ve grev kararları üyeleri tarafından eksiksiz uygulanır. TÜRK-SEN’in toplumsal mücadelede de geldiği yeri biz sizlere anlatmayalım, istiyorsanız Sn. Arslan Bıçaklı’ya sorunuz.
Sevgili Hüseyin Ekmekçi,
Sadece bizlerin değil tüm örgütlerin hatta sizinde üyesi olduğunuz örgütlerin tüzüğünde ve kuruluş amacında belirtildiği üzere üyelerimizin sorunları bizim için toplumsal sorunlar kadar önceliklidir. Bu sorunlar oturduğunuz yerden sizlere önemsiz görünebilir çünkü Ankara’da eğitim gören bu kontrolör adayı arkadaşlarımızın durumunun ne olduğu, ekonomik ve psikolojik süreçleri ile ilgili en ufak bir fikriniz yoktur. Bu eğitim sürecinin önemine ve yaşanan çarpıklıklara başından beri, yani altı aya yakın bir süredir bu gençlerin sorunlarının aciliyetine dikkat çekmeye çalışıyoruz sağolun sizde yazılarınızla büyük destek veriyorsunuz!
Ankara’da zorlu günler geçiren bu gençlerimizin sorunları, rakamsal olarak küçük bir grup olduklarından ve oy getirisi olmadığından dolayı ülkemiz yönetenleri tarafından maalesef umursanmamaktadır. Bu sorunu gündemde tutmak ve bununla ilgili her türlü eylemi gerçekleştirmek sendikamzın DERDİDİR!
HTKS Yönetim Kurulu (a)
Başkan
Cem KAPISIZ