Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Güney KıbrısKıbrısManşet

Eşbaşkan Flaktou yeni görüşme talep etti

İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nin Eş Başkanı Kıbrıslı Rum Leonidas Filaktou, komite üyeleri arası yeni bir telekonferans görüşmesinin yapılmasını talep etti

Kıbrıs Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Filaktou, 5 Haziran Cuma günü Kıbrıs Türk tarafına söz konusu talebini ilettiğini ve Birleşmiş Milletleri de haberdar ettiğini; ancak bu güne kadar yeni bir telekonferansın yapılması konusunda diğer taraftan her hangi bir yanıt almadığını söyledi.

Filaktou, yeni telekonferansa her iki tarafın epidemiyoloji uzmanlarının da katılacağını söyledi ve 1 Haziran tarihinde yapılan ve iki tarafın verilerinin görüşüldüğü son görüşmeye değindi.

Kıbrıs Türk tarafının şu ana kadar Kıbrıs Rum tarafına kendi Covid-19 ile ilgili epidemiyolojik verilerini sunmadığını ifade eden Filaktou, Kıbrıs Rum tarafının 1 Haziran telekonferansı öncesinde Kıbrıs Türk tarafına kendi verilerini sunduğunu belirtti.