Elif Karlı: “Asla ‘Asla’ demem” - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Nisan 19, 2024
Magazin

Elif Karlı: “Asla ‘Asla’ demem”

“Ya Herrü Ya Merrü” albümüyle dikkat çeken ünlü şarkıcı Elif Karlı, müzik ve özel yaşamını takipçileri için anlattı. Sohbet sırasında sanatçı dünyasına da çeşitli eleştirilerde bulunan Karlı albüme olan ilgiden de memnuniyet duyduğunu söyledi.

İşte Elif Karlı’nın samimi ve keyif dolu söyleşisi:


 

 “Ya Herrü Ya Merrü” albümünü bizlere genel olarak değerlendirir misiniz?

Albümdeki 3 şarkıma da çok güveniyorum. Biri zaten çoğunuzun bildiği, sözü ve müziği Ercan Saatçi’ye ait olan “Yanına Bırakmam”. Bu albümde yine Ercan Saatçi’yle çalıştık. Diğer şarkılar “Ya Herrü Ya Merrü” ve “Yürü Ya Kulum”un söz ve müziği Gülşah Tütüncü’ye ait. Aranjeler için Toylan Kaya’yla çalıştım.

Peki etraftan nasıl tepkiler aldınız?

İlk şarkımız çıkalı çok kısa bir zaman oldu. Geçmişe kıyasla, daha zor bir dönem geçirdiğimizi söyleyebilirim. Yola, çok çabuk parlamayı planlayarak çıkmadım. Fakat albümün çok sevileceğini ümit ettim. Ben hayal edip bir kenara atarım ve oturup beklerim. Sabırlıyımdır. Şarkımın şimdiden herkes tarafından sevildiğini görmek beni çok mutlu ediyor.

 

Geçmişten günümüze Elif Karlı’da ne gibi değişiklikler oldu?

90’lı yıllarla 2018 arasında dağlar kadar fark var. Bunu bizzat yaşayarak öğrendim. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değilmiş. Müzik anlayışı da dahil olmak üzere her şey değişmiş. Tüketim çok hızlı. 90’larda 12 şarkılık bir albüm yapardık ve o bizi 2 sene konserlere koştururdu. 2 senenin sonunda yeni bir albüm yapardık. Eğer sabrınız varsa şimdi de albüm yapabilirsiniz. Artık, kısa aralıklarla şarkı çıkarma modası var. Ben de bu modaya uydum.

 

Sizin de sinema ve televizyon gibi başka bir sektöre sıçrama planınız var mı?

Eğer yeteneğiniz yoksa, fazla meziyet göz çıkarır. Artık izleyici ve dinleyiciler de bunun farkında. Böyle bir yeteneğim olup olmadığını bilmiyorum. Şimdiye kadar hiç dikkat etmedim. Denemekte sakınca yok. Başarısız olursanız, tekrar işinize dönersiniz. Bu deneme tahtası gibi bir şey değil ama risk almadan da başarılı ya da başarısız olacağınızı göremezsiniz.

 

Polemik sanatçıya prim getirir mi sizce?

Ben ünlülerin tartışmasından yana değilim. Aksine dayanışma yapmak daha iyi olacaktır. Eğer sevdiğinin mutsuzluğuna üzülüp mutluluğuna seviniyorsan gerçek dostsundur. Bence polemik şart değil. Mahalle kavgaları benim dünyamın dışında kalıyor. Herkes kendi işiyle ilgilenmeli.

 

Müzik mi, aile mi önce gelir?

İyi bir ailem olduğu için çok mutluyum. Şansım da yaver gitti ama mücadele etmeden kimse mutlu olamaz. Her zaman mutlu olacağız diye bir kural yok. 25 yıllık evliliğim boyunca kariyerimin en iyi noktasındayken sevenlerimden ayrı kalmam gerekti. Bu zamanı kendime ayırmalıydım çünkü oturtmam gereken bir evliliğim ve bakmam gereken 2 küçük çocuğum vardı. Çocuklarım artık büyüdü ve bunun farkındalar. Eşim zaten sahne çalışmalarıma alışkın.

 

Vazgeçilmezleriniz nelerdir?

Ailemden ve doğa sevgimden vazgeçemem. Bunun haricinde vazgeçtiğim çok şey olmuştur. Hayatta asla “Asla” dememek lazım. Hayatta ailem dışındaki her şeyden vazgeçebilirim. İnsan, gerektiğinde vazgeçebilmeli. Beni üzen, inciten herkesten ve her şeyden vazgeçebilirim.

 

 

Müzik sektörünün geldiği noktayla ilgili neler düşünüyorsunuz?

Sektörün teknik anlamda geliştiğini düşünüyorum. Kalite olarak bizim dönemimizin kalitesi ve maddi olanakları daha fazlaydı. Geçmişte çok iyi paralar kazanıyordum. Dinleyici kalitesinden insanların hitap şekillerine kadar farklıydı. Şu anda ben de büyük bir kalite göremiyorum. Herkes birbirinin kafasını ezme derdinde. Bana her şey yapmacık geliyor. Herkes “Önce ben olmalıyım!” diyor. Egoist bir topluluk görüyorum ve aralarına pek katılmak istemiyorum. Bu da sosyal medyanın olumsuz yönü. Sosyal medya, toplumu sadece egoyla besliyor.

 

Bir müzik insanında ne eksik olmamalı?

Aura denen büyülü bir olgu var. Müzikle ilgilenen kişilerin bir aurası olması gerekiyor. Bunun yanında, kişinin sesinin güzel olması ve karşı tarafa duyguyu geçirmesi gerekiyor. Konservatuvar mezunu olmasa bile, en azından şan dersleri alması gerekiyor. Çünkü stüdyoda hatalar kapatılabilir fakat canlı performansta ve konserlerde kapatılamaz.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar