Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Spor

Buğra’dan 4 altın, 3 rekor

Türkiye Yüzme Federasyonu ve Aquamasters tarafından Marmaris’te düzenlenen Uluslararası Masterler Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda yarışan sporcumuz Buğra Korahan dün de yeni bir rekora imza attı.

Marmaris’teki üçüncü gününde 4’üncü yarışına çıkan Buğra, son yarışta da rekor kırarken ikinci günkü 100 metre kelebek branşında 3 salise ile rekoru kaçırdı. Marmaris’te 25 yaş ve üzeri kategorisinde yarışan Buğra, ilk gün 100 metre sırt üstü branşında 1:00.20 ile yarışı tamamladı ve hem KKTC rekoru hem de Türkiye rekoru kırmıştı. İlk günün akşam seansında 50 metre kelebek branşında 26.47’lik derece ile yarışı bitiren Buğra bu alanda ise yeni Türkiye Master rekoruna imza atmıştı.
Marmaris’teki ikinci günde 100 metre kelebek branşında yarışan Buğra Korahan 01:01.42’lik derece ile birinci gelirken 3 salise ile rekoru kaçırdı. Dün son yarışında 50 metre sırt branşında suya giren Buğra yarışı 27.78’lik derece ile tamamlarken aynı zamanda Türkiye yeni master rekoru da kırmayı başardı.
Marmaris’te yarışan diğer sporcularımızdan Caner Aspava 50-54 yaş 200 metre kurbağalama branşında 03:40.95 ile üçüncü gelirken, 40-44 yas 100 metre kelebek branşında ise Osman Akkuş 1:45.02’lık derece ile üçüncülük kürsüsüne çıktı.
Marmaris’te bugün gerçekleştirilecek Uluslararası Orka Yüzme Maratonu’na katılacak sporcularımızdan Buğra Korahan ile Caner Aspava 3 kilometre branşında, Osman Akkuş ise 6 kilometre branşında yarışacak.