“Ben onaylamadım, çocukları riske atmadım” - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Nisan 26, 2024
KıbrısManşet

“Ben onaylamadım, çocukları riske atmadım”

Cemal-ÖzyiğitCemal-Özyiğit

Şehit Ertuğrul İlkokulu otoparkının, kumarhaneye müşterilerin araçları için Merit Otel’e kiralanması haberinin yankıları devam ederken, Milli Eğitim ve Kültür eski Bakanı ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, Havadis’e konuştu:

 


“BEN REDDETMİŞTİM”: Şehit Ertuğrul İlkokulu’nun, 2005-2010 yılları arasında idari yöneticisi de olan, Milli Eğitim ve Kültür eski Bakanı Cemal Özyiğit, bakanlığı döneminde okul idaresinin kendisine bu teklifi yaptığını ancak kesinlikle onay vermediğini söyledi

 

“YABANCI HİÇ KİMSE GİRMEMELİ“: Sadece eğitim saatlerinde değil, okulların kapalı olduğu saatlerde de, okula ve okul çevresine, yabancıların girmemesi gerektiğini söyleyen Özyiğit, “Bahçeye girecek herhangi bir yabancı durumunda, çocuklar her türlü risk altına girer” dedi

 

“TELLERLE KAPATMIŞTIK”: Özyiğit, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki yöneticiliği döneminde, okula yabancılar girmesin diye, okulun etrafını tellerle kapattıklarını söyleyerek, “Duvarın yükseltilmesi ve otopark da, benim dönemimde yapıldı. Güvenlik açısından, tüm okul çevresini zapturapt altına almak istedik”

 

“KİRALAMA HOŞ DEĞİL”: Özyiğit: Görev yaptığım süre içinde, o parasıdır, bu parasıdır diye ailelere yazılar yazıp, okula şunu gönderin demedik. Velilerin katılabileceği etkinlikler düzenledik. Elde edilen gelirle ihtiyaçları karşıladık. Bu şekilde kiralama yapmak hoş değil”

 

Pınar BARUT

Havadis’in geçtiğimiz hafta gündeme taşıdığı, ‘Kumara Muhtaç Eğitim’ başlıklı haberi üzerine, Bağımsızlık Yolu Partisi Lefkoşa Bölge Örgütü, geçtiğimiz gün bakanlık önünde bir protesto eylemi düzenlemişti.

Parti üyeleri, yaptıkları basın açıklamasında, Okula yakın mesafede kumarhane bulunmasını ‘abesle iştigal’ olduğunu belirtmiş, ilkokulun otoparkının, kumara gelen müşterilerin araçları için Merit Otel’e kiralanmasının da ‘Kabul edilemez’ olduğu ifade edilmişti.

Parti ayrıca, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nı, devlet okullarının ihtiyaçlarını karşılamamakla suçlamış, okul aile birliklerini ise ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ bir tavırda olduklarını söylemişti.

Haberin yankıları devam ederken, bir açıklamada, Milli Eğitim ve Kültür eski Bakanı ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’ten geldi.

Özyiğit, bakanlığı döneminde, okul idaresi tarafından bu teklifin kendisine de geldiğini, fakat onay vermediğini söyleyerek, “Bir otelle işbirliği yapmak başka bir şey, kumarhane ile işbirliği başka bir şeydir. Burada otoparkın, direk kumarhane müşterilerinin araçları için kullanıma verildiği görülüyor. Bu hoş bir şey değil” dedi.

 

Özyiğit: Kendi dönemimde, asla onay vermeyeceğimi söylemiştim

Şehit Ertuğrul İlkokulu’nun, 2005-2010 yılları arasında idari yöneticisi de olan, Milli Eğitim ve Kültür eski Bakanı ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, okulun otoparkının, Merit Otel’e kumar oynamaya gelen müşterilerin araçları için kiraya verilmesi hakkında Havadis’e önemli açıklamalarda bulundu.

Özyiğit, okul otoparkının, Merit Otel’e kiralanmasının kendi döneminde yapılmadığını, böyle bir şeyin söz konusu dahi olamayacağını söyleyerek, “Tam tersi, okul idaresi, bakanlığım döneminde bana gelip bu teklifi yaptı. Ben asla buna onay vermeyeceğini söyledim. Demek ki sonrasında sonra onay aldılar” dedi.

 

“Merit Otel’in okula katkısı oldu ama…”

Devlet okullarının ciddi sıkıntıda olduğunu ve öğretmenlik mesleğindeki son 5 yılını, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda yönetici olarak geçirdiğini hatırlatan Özyiğit, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki yemekhanenin ve akıllı sınıfların yapımında Merit Otel’in de katkısı bulunduğunu belirtti.

Otelden, yapılan katkı karşılığında, kendi yöneticilik döneminde böyle bir talep gelmediğinin de altını çizen Özyiğit, “Görev yaptığım süre içinde, otelden bize, siz de bunu yapın şeklinde bir talep hiç gelmedi. Çünkü o dönemde, pek çok yerden yardım aldık zaten. Dönemin hükümeti ve Başbakanı Ferdi Sabit Soyer’in de katkısı olmuştu. Okul aile birliği olarak araba piyangosu da düzenlemiş ve kaynak sağlamıştık” dedi.

 

“Çocuklar her türlü risk altını girer”

“Sadece eğitim saatlerinde değil, okulların kapalı olduğu saatlerde de, okula ve bahçesine yabancı hiç kimsenin girmemesi gerekir” diyen Özyiğit, kendisinin yönetici olarak okula göreve geldiği dönemde, herhangi birinin duvarın öte yanına girebildiğini, bu nedenle çocuklar arasında kavgalar çıktığını ve hatta ailelerin karıştığı kavgalara şahit olduklarını anlattı.

Böyle durumlarda, nöbetçi öğretmenlerin hemen müdahale ettiğini ama bunun yaşanmasının doğru olmadığını söyleyen Özyiğit, “Bu asla kabul edilmez bir durumdu” dedi.

Özyiğit: Bahçeye girecek herhangi bir yabancı durumunda, çocuklar her türlü risk altına girer. Dolayısıyla, neden kumarhane müşterilerinin araçları için kiralanmaz derseniz, bir kere, otelle işbirliği yapmak başka bir şey, kumarhane ile işbirliği başka bir şey. Gördüğüm kadarıyla, otoparkın, direk kumarhane müşterilerinin araçlarının park edilmesi için kullanımına verildi. Bu hoş bir şey değil”

 

“Güvenlik açısından, tüm okul çevresini zapturapt altına almak istedik”

Özyiğit, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki yöneticiliği döneminde, okula yabancılar girmesin diye, okulun etrafını tellerle kapattıklarını ama kendisinden sonra gelenlerin, maalesef okulun kapılarını, kapalı olduğu saatlerde açık tuttuklarını söyleyerek, “Duvarın yükseltilmesi ve otopark, benim dönemimde yapıldı. Çünkü güvenlik açısından, tüm okul çevresini zapturapt altına almak istedik” dedi.

Öğretmenlerin de arabalarını güven altına alacak bir otopark yaptıklarını söyleyen Özyiğit, yine kendi döneminde, sabah hademelerin okulun dış kapılarını açtıklarını, tüm öğrenciler girdikten sonra da kapattıklarını, sadece okul idaresinin bulunduğu yere girilebildiğini hatırlattı.

Özyiğit: “Diğer yerler kilitlenirdi. Geç kalan öğrencinin velisi dahi önce idareye gelmek ve geç kalma nedenini açıklamak zorundaydı”

 

“Bu şekilde bir kiralama yapmak hoş değil”

Doğru yaklaşımın, bütçe uygulamasının bütün okullara uygulanması olduğunu belirten Özyiğit, bakanlıktaki görevine gelmeden önce, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullarda başlatılan bütçe uygulamasını, kendi dönemlerinde de aynen devam ettirdiğini söyledi.

“Amacımız, bütün anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise, yani meslek liseleri dışındaki okullara da, aynı bütçenin uygulanmasıydı. Ama biliyorsunuz, 2018 yılı dövizin deprem yaşadığı bir yıl oldu” diyen Özyiğit, TL’nin depremde yıkıldığını ve evdeki hesap çarşıya uymadığını ifade etti.

Bakanlığı döneminde, okul yapımı konusunda bile sıkıntıya düştüklerini vurgulayan Özyiğit, okul aile birliklerinin bir takım etkinlikler yaparak bütçeye katkı koymaya çalıştıklarını belirtti.

Özyiğit: Benim görev yaptığımız süre içinde, kâğıt parasıdır, o parasıdır, bu parasıdır diye ailelere yazılar yazıp, okula şunu gönderin demedik. Velilerin de katılabileceği etkinlikler düzenledik. Buradan elde edilen gelirle ihtiyaçları karşılama yoluna gittik. Ama bu şekilde bir kiralama yapmak hoş değil”

 

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar