4 Haziran 2026
Son Dakika

Rutte, Patriot füzelerinin Ukrayna’ya “günlük ve haftalık…

“Topraklarımızın bütünlüğüne teşebbüs edilirse nükleer silah kullanacağız”

CTP, kitle toplantılarına Lefkoşa’dan başladı… İncirli: “Güven…

KTTO: “Enerji sorunu yeni zamlarla çözülemez”

Nilden Bektaş Erhürman: “Çok güzel bir adamız,…

DAÜ’de “Bir Başka Kıbrıs Yok” belgesel gösterimi…

İspanya’da mayıstaki aşırı sıcaklar 101 kişinin ölümüne…

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplandı……

“El Nino önümüzdeki aylarda yüzde 90 olasılıkla…

Söz Gençte Organizasyon Komitesi: “Önerilerimizin Meclis kürsüsünden…

Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber

  • Anasayfa
  • Kıbrıs
    • Hava Durumu
    • Güney Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Spor
    • Diğer Sporlar
    • Futbol
    • Basketbol
  • Yaşam
  • Ekonomi
    • Brent Petrol
    • Döviz
    • Emlak
    • Münhal
  • Bilim ve Teknoloji
  • Yazarlar
  • İlan
  • Künye
FacebookTwitterInstagramYoutube
Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
  • Anasayfa
  • Dünya
  • Avrupa’daki camilerde güvenlik önlemleri artırıldı
Dünya

Avrupa’daki camilerde güvenlik önlemleri artırıldı

Havadis Gazetesi15 Mart 2019097
0

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde iki camiye yönelik düzenlenen terör saldırıları nedeniyle Avrupa’da polis ekipleri birçok camide cuma namazı esnasında güvenlik önlemleri aldı.

 

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde 49 kişinin ölümüne neden olan terör saldırıları, aşırı sağcı söylemin artış gösterdiği Avrupa’da bugün kılınan cuma namazlarında güvenlik önlemlerinin arttırılmasına neden oldu.

Londra, Viyana ve Amsterdam gibi kentlerdeki büyük camilerde başta polis devriyesi olmak üzere çeşitli güvenlik önlemleri dikkati çekti.

AVUSTURYA VE HOLLANDA’DA GIYABİ CENAZE NAMAZI

Polis, Avusturya’nın başkenti Viyana’daki İslami mimariyle inşa edilmiş tek cami olan Viyana İslam Merkezi’nde güvenlik önlemi aldı.

Olası bir terör saldırısına karşı kurşun geçirmez yelek ve ağır silahlarla hazır bekleyen güvenlik güçleri, namazın sona ermesinin ardından caminin bulunduğu bölgeden ayrıldı.

Öte yandan, ülke genelindeki Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) ve Viyana İslam Federasyonuna bağlı bütün camilerde, terör saldırılarında hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

HOLLANDA’DAN GÜVENLİK AÇIKLAMASI

Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Fred Grapperhaus, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hollanda’nın güvenlik risklerine karşı her zaman tetikte olduğunu söyledi.

Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumunun (NCTV), sürekli camilerin bağlı olduğu federasyon ile iletişim içerisinde olduklarını ifade eden Grapperhaus, cami ve sinagoglara yönelik tehditlere karşı da sürekli tetikte olduklarını belirtti.

Ülkede bazı camilerde vakıfların talebi üzerine cuma namazında polis koruması da yer aldı.

Bu arada, Milli Görüş teşkilatlarına bağlı camilerde cuma namazı sonrası Yeni Zelanda’da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Amsterdam, Rotterdam ve Lahey Belediye Başkanları da dayanışma için cuma namazı sonrası bazı camileri ziyaret etti.

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, ziyaret sırasında, somut bir tehdit olmadığını fakat toplumun yaşadığı duygulardan dolayı kentte bulunan camilerin etrafında farklı güvenlik önlemlerinin alınacağını kaydetti.

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb de istek üzerine özellikle bugün mescit ve camilerin etrafında polis devriyesi görüleceğini belirtti.

Ülkede bazı belediyelerde bayraklar yarıya indirildi.

LONDRA’DA ANMA TÖRENİ

İngiltere’nin başkenti Londra’daki camilerin önünde de güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Kentteki en büyük camilerden olan Doğu Londra Camisi önünde cuma namazı sırasında polis devriye gezdi. Ayrıca cami cemaatinin de kendi güvenlik önlemini alması dikkati çekti.

Cami önünde de Londra Belediye Başkanı Sadık Han’ın öncülüğünde, İngiltere Müslüman toplumunun önde gelen isimleri ile Hristiyan din adamlarının da katıldığı bir anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Londra Piskoposu Sarah Mullally, bu tür saldırıların kınanması gerektiğini belirterek, “Hep beraber din kaynaklı nefrete karşı durmalı ve inanç özgürlüğünün yanında olmalıyız.” dedi.

Belediye Başkanı Han da saldırıyı kınarken, medyaya da sorumluluk düştüğünü, Müslümanlara yönelik kullanılan dile dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

avrupacamiChristchurchgüvenlikPolissaldırıYeni Zelanda
0
Önceki Haber
Canan Karatay: Kışın patlıcan yenmesine karşıyım
Sonraki Haber
Cumhurbaşkanı Akıncı, TÜRSAB heyetini kabul etti

Sosyal Ağlar

FacebookLike
TwitterFollow
InstagramFollow

Güncel Yazarlar

KISSADAN HİSSE

Mahmut Sezinler3 Haziran 2026
3 Haziran 20260

DURGUN GÖRÜNEN KAYNAYAN KAZAN

Erdoğan Özbalıkçı1 Haziran 2026
1 Haziran 20260

Özgül Çelik yazdı: Millî İstihbarat Akademisi (MİA) Stratejik Raporunun Analitik Özeti ve İncelemesi

Havadis Gazetesi1 Haziran 20261 Haziran 2026
1 Haziran 20261 Haziran 20260

ÇOCUKLARDA DAYANIKLILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ

Hasan Düzgün1 Haziran 2026
1 Haziran 20260

Eğitimde birlikte hareket etmek

Barış Uzunahmet1 Haziran 20261 Haziran 2026
1 Haziran 20261 Haziran 20260

Ekonomik Kriz Seçmeni Değiştirir mi?

Mahmut Kanber1 Haziran 20261 Haziran 2026
1 Haziran 20261 Haziran 20260







Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
@2024 - www.havadiskibris.com. All Right Reserved. Designed and Developed by Baba Bilgisayar
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
    • Hava Durumu
    • Güney Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Spor
    • Diğer Sporlar
    • Futbol
    • Basketbol
  • Yaşam
  • Ekonomi
    • Brent Petrol
    • Döviz
    • Emlak
    • Münhal
  • Bilim ve Teknoloji
  • Yazarlar
  • İlan
  • Künye
Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
FacebookTwitterInstagramYoutube
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
    • Hava Durumu
    • Güney Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Spor
    • Diğer Sporlar
    • Futbol
    • Basketbol
  • Yaşam
  • Ekonomi
    • Brent Petrol
    • Döviz
    • Emlak
    • Münhal
  • Bilim ve Teknoloji
  • Yazarlar
  • İlan
  • Künye