Adı rampa - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Mart 29, 2024
KıbrısManşet

Adı rampa

girne

Havadis’in “Rampa Rezaleti” başlıklı manşetiyle kamuoyu gündemine taşıdığı Girne-Değirmenlik anayolundaki hiçbir standarda uymayan kaçış rampasına, görüntüyü kurtaracak makyaj yapıldı ve yola tabelalar dikildi.

SADECE MAKYAJ: Devlet, Girne-Değirmenlik anayolunda Arapköy yakınlarında bulunan kaçış rampasında düzenlemeye gidildi. Dünyada standardı, yanı başımızdaki Türkiye ve Güney Kıbrıs’ta örneği olmasına rağmen hükümet tarafından 4 tabela ve çakıl taşlarıyla geçiştirilen “kaçış rampası” görenler tarafından “adı rampa” diye nitelendiriliyor

4 TABELA, 1 KAMYON ÇAKIL: Değirmenlik-Girne istikametindebulunan kaçış rampasına 1 kilometre, 500 metre, 250 metre ve 100 metre kala, 4 tabela konuldu.Kaçış rampası, 120 metre kadar çakıl taşı ile döşendi. Çakıl taşlarının bitiminde 100 metre kadar da yüksekliği yarım metre kum dolduruldu


İŞLEVİNİ GÖRMÜYOR: Hükümetin ve projeyi yürüten kurumun dünyada örnek alacağı birçok kaçış rampası varken, üstüne üstlük ülkede ciddi şekilde gündem olmuş bir konu için kaynak ayrılması gerekirken hükümet ufak bir düzenleme ile günü kurtarmaya çalışıyor

Duygu ALAN

kaçış-rampası

Dünyadaki ve Türkiye’deki örneklere benzemese de KKTC’de Arapköy yakınlarında bulunan kaçış rampasında küçük bir düzenleme yapıldı.

Değirmenlik-Girne istikametindebulunan kaçış rampasına 1 kilometre, 500 metre, 250 metre ve 100 metre kala, 4 tabela konuldu.

Kaçış rampası,120 metre kadar çakıl taşı ile döşendi. Çakıl taşlarının bitiminde 100 metre kadar da yüksekliği yarım metre kum dolduruldu.

rampa2

Örneklerden çok uzak

Dünyada ve Türkiye’de kaçış rampaları ile kıyaslandığında KKTC’de,Arapköy yakınlarında bulunan kaçış rampasında yapılan düzenleme alelacele yapılmış bir iş gibi görünüyor.

Dünyada ve Türkiye’de kaçış rampaları, hem tabelalarla hem de yol çizgileri ve yazıları ile gösteriliyor.

Dünyada ve Türkiye’de kaçış rampalarının anayoldan yüksekliği, rampanın uzunluğu, kum miktarı ve düzeni KKTC’deki rampalardan çok farklı. Kaçış rampalarının uzunluğu 300 metreden fazla, rampalar anayoldan oldukça yüksek ve kaçış rampalarına ayrılan alan oldukça geniş.

 Kaza gözümüzü açtı
Değirmenlik-Girne anayolunda bulunan ve kaçış rampası olarak kullanılan kum havuzu bir ay öncesine kadar tamamen boştu.

Kaçış rampasını gösteren herhangi bir tabela veya işaret bulunmuyordu.

Korkulan oldu, geçtiğimiz ay Değirmenlik-Girne anayolunda MyratDurdyyev (E-28) yönetimindeki JE 551 plakalı inşaat malzemesi yüklü kamyonla Girne – Değirmenlik yolunda seyrederken kamyonun kontrolünü kaybetti.
Durabilmek için yolun solundaki kum havuzuna doğru yönelen Durdyyev, kum havuzunun yanındaki toprak yola girdi ve kamyonuyla sağ tarafta bulunan 20 metre derinliğindeki dere yatağına devrildi.
Olay sonucu MyratDurdyyev ve araçta yolcu olarak bulunan Ahmet Egemberdiyev (E-43) yaralandı.

Yaşanan kazadan “Tedbirsizlik” suçlaması ile devlet sorumlu tutuldu, olay kamuoyunda yankı uyandırdı.

Devlet benzer olayların tekrarlanmasını önlemek amacı ile istenilen düzeyde olmasa da Arapköy yakınlarında bulunan kaçış rampasında bazı düzenlemeler yaptı.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar