Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Vatandaşı kumarhanelere meze yaptılar

Baronlarının baskısıyla 1 Temmuz’dan itibaren yeniden açılan kumarhaneler KKTC vatandaşlarıyla dolup taşıyor. Yasa ve kuralların tanınmadığı kumarhanelerde, pandemi koşullarını da takan yok 

 

HÜKÜMET GÖZ YUMUYOR: Kumarhane baronlarının baskısı ile 1 Temmuz’dan itibaren kumarhanelerin yeniden açılması kararı üreten hükümet, vatandaşlarının kumara oynamasına da göz yumuyor. Denetlenmeyen kumarhaneler KKTC vatandaşlarıyla dolup boşalıyor

PANDEMİ KURALLARI: Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kararlarından da muaf tutulan kumarhanelerde, sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğu da dikkate alınmıyor.  Yüzlerce kişi kapalı ortamlarda Kovid-19 bulaşının yayılmasına hizmet ediyor

 

Havadis ÖZEL

KKTC’de sayıları 30’u aşan kumarhaneler, pendemi dönemindeki kapanmayla zor günler geçirdi. Hükümeti baskı altına alan kumarhaneler, 1 Temmuz’dan itibaren yumuşatılan tedbirler çerçevesinde ilk açılan işyerleri arasında yer aldı.  Kumarhane baronlarının baskısına dayanamayan hükümet, kumarhanelerin açılmasıyla kalmayıp kuralların uygulanmasına da göz yumuldu.

Vatandaşlar kumarda

Sınırlı sayıda uçak ve gemi seferiyle ve yeter düzeyde müşteri sağlayamadı. Pandemi koşulları nedeniyle hatırı sayılır sayıdaki Rum müşterileri de kaybeden kumarhaneler, yasak olmasına rağmen kapılarını KKTC vatandaşlarına da açtı. Birçok kumarhane her gün yüzlerce KKTC vatandaşı ile dolup taşıyor. Park yerleri de KKTC vatandaşlarının araçları ile dolu. Kumarhanelere girişi yasak kişilerle ilgili denetimler de uzun süredir yapılmıyor. Hükümet, adeta kumarhanelerin yasa ve kuralları çiğnemesine göz yumuyor.

Pandemiyi takan yok

Kumarhaneler Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Sağlık Bakanlığı’nın pandemi koşullarına özel kurallarını da takmıyor. Kapalı mekan olmasına rağmen kumarhanelerde, ne maske ne de sosyal mesafe kuralına uyuluyor.  Kumarhanelerde bulaşın artması için adete özel ortam yaratılıyor. Kumarhaneler, vatandaşların girişi konusunda denetlenmediği gibi, pandemi kurallarına uyulup uyulmadığı konusunda da denetlenmiyor.