Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

360 kilo kömür çaldı

Pazarlamacı olarak çalıştığı Zaim Kömürleri’nin deposundan kilolarca kömür çaldığı tespit edilen Fevzi Gürkan aleyhindeki soruşturma tamamlandı

Gönyeli’de faaliyet gösteren Zaim Kömürleri’nde pazarlamacı olarak çalışan zanlı Fevzi Gürkan depodan kömür çaldığı gerekçesi ile tutuklanarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

360 kilo ağırlığında kömür çaldığını itiraf eden zanlı Gürkan, teminata bağlandı.

Yargıç Cenkay İnan,  zanlının davası görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak,  KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

 

Gürkan suçlarını itiraf etti

Mahkemede mesele ile ilgili olarak ifade veren polis memuru Burçin Korgan olayla ilgili bulguları aktardı.

Korgan,  huzurda bulunan zanlı Fevzi Gürkan’ın 2018 yılı Haziran ve Temmuz ayları içerisinde Gönyelide meydana gelen “Müstahdem Tarafından Sirkat” suçlarından tutuklandığını söyledi.

Polis,  zanlı Fevzi Gürkan’ın müstahdemi olduğu Zaim Kömürleri isimli işletmeye ait Gönyeli de bulunan depo içerisine izinsiz olarak girip depo içerisinden toplam değerleri 1.702 TL olan çeşitli ebatlardaki toplamda 360 Kg kömürü çaldığını kaydetti.

Polis zanlının polise gelen şikâyet üzerine tutuklandığını ve gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini mahkemeye aktardı.

Korgan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

 

 

Devrim DEMİR