Tüm kulüpler düşünülmeli - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Mart 29, 2024
FutbolSpor

Tüm kulüpler düşünülmeli

Abdullah EĞİLMEZ

Süper Lig ekiplerinden Cihangir’in teknik direktörü Toygar Davulcu, yabancı kontenjanı ile ilgili verilen kararın (2+1 yabancı ve 1 Rum futbolcu) tüm kulüplerin menfaatlerine uygun verilmesi gerektiğini söyledi:

 

YA RUM YA TÜRKİYELİ FUTBOLCU: Davulcu: Yabancı kontenjanı ile ilgili konunun tekrardan daha sağlıklı bir şekilde düşünülüp tüm kulüplerin hassasiyetleri ve menfaatleri göz önünde bulundurularak gözden geçirilmesi gerekir. Birçok kulüp Rum futbolcu kontenjanı konusunda farklı düşüncelere sahip. Bence bu kontenjan sadece Rum futbolcu değil tercihe göre ya Türkiyeli ya da Rum futbolcu olması gerekir

 


HEDEF TRANSFERLERDEN SONRA: Forvet, sağ kanat ve defansa takviye yapılması gerektiğini kaydeden Davulcu, “İhtiyaç duyulan bölgelerdeki sorunu gerek yerli gerekse yabancı futbolcular ile çözmeye çalışıyoruz. Arzuladığımız nokta transferlerini yapabilirsek sıkıntı yaşamadan rahat bir şekilde sezonu tamamlarız. Gerekli noktalara transferleri gerçekleştirmeden hedef koymak gerçekçi olmaz” dedi

 

Süper Lig ekiplerinden Cihangir’in teknik direktörü Toygar Davulcu, Havadis’e açıklamalarda bulundu. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun yabancı kontenjanı ile ilgili verdiği kararın (2+1 yabancı ve 1 Rum futbolcu) tüm kulüplerin menfaatlerine uygun verilmesi gerektiğini söyleyen Davulcu, “Yabancı kontenjanı ile ilgili konunun tekrardan daha sağlıklı bir şekilde düşünülüp tüm kulüplerin hassasiyetleri ve menfaatleri göz önünde bulundurularak gözden geçirilmesi gerekir” dedi.

“Biz ve bizim gibi kulüplerin kulübede oturtacak yabancı transfer etme lüksü yok” diyen teknik direktör Davulcu, “Birçok kulüp Rum futbolcu kontenjanı konusunda farklı düşüncelere sahip. Bence bu kontenjan sadece Rum futbolcu değil tercihe göre ya Türkiyeli ya da Rum futbolcu olması gerekir” şeklinde konuştu.

 

“Eksik bölgelerdeki sorunu çözmeye çalışıyoruz”

Forvet, sağ kanat ve defansa takviye yapılması gerektiğini kaydeden Cihangir Teknik Direktörü Toygar Davulcu, “İhtiyaç duyulan bölgelerdeki sorunu gerek yerli gerekse yabancı futbolcular ile çözmeye çalışıyoruz. Pazartesi günü Dipkarpaz’da kampa gireceğiz ve kamp Cuma günü sona erecek. Bu süreçte hem daha da güçleneceğiz hem de takımımız şekillenecek. Kampın hemen sonrasında ise 5-7 Eylül tarihleri arasında Erülkü Turnuvası’na katılacağız. Bu turnuva sonrasında takımımıza son şeklini verip, forma idmanlarıyla sezon en güçlü şekilde girebilmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi

“Arzuladığımız nokta transferlerini yapabilirsek sıkıntı yaşamadan rahat bir şekilde sezonu tamamlarız” diyerek konuşmasını sürdüren Davulcu, “Kadromuzu tam anlamıyla tamamlamadan gerekli noktalara transferleri gerçekleştirmeden hedef koymak gerçekçi olmaz. Öncelikle kadromuzu tamamlayalım, son şeklini verelim. Ondan sonra hedef koymak daha mantıklı ve gerçekçi olur” ifadelerini kullandı.

 

“Çalışmalarımız iyi gidiyor”

11 Temmuz’dan beridir hiç boşluk vermeden her gün idman yaptıklarına değinen Cihangir Teknik Direktörü Toygar Davulcu, “11 Temmuz’dan bu yana bir tek bugün (dün) idman yaptık. Çalışmalarımız iyi gidiyor ancak hala arzuladığım noktada değiliz. Bunun birçok sebebi var. Bunda bir etken antrenman yoğunluğu. Bir başka etken ise bazı bölgelerdeki oyuncu eksikliğimiz. Ama bunun yanında genç takımdan A takıma aldığımız 7 tane futbolcumuz bana gelecek adına ümit veriyor. Ümit ederim ki onların her geçen hafta artan performansı devam eder ve Cihangir takımına gerekli katkıyı verirler” şeklinde konuştu.

 

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar