Müzakere öncesi doğalgaz gerginliği - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cumartesi, Nisan 20, 2024
KıbrısManşet

Müzakere öncesi doğalgaz gerginliği

Barış BurcuBarış Burcu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu yazılı açıklamasında, önümüzdeki hafta Mısır Petrol Bakanı’nın Güzey Kıbrıs’a yapacağı ziyarette Rum Yönetimi’nin Mısır’a satılacak gazla ilgili anlaşma imzalamasının gündemde olduğuna işaret etti.

Kıbrıs çevresindeki enerji kaynaklarının Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler’in ortak zenginlikleri olduğunu bir kez daha hatırlatan Burcu, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu gerçeği görmezden gelerek bu kaynakların işletilmesi ve taşınmasına yönelik tek yanlı olarak yapacağı girişim ve düzenlemeler Kıbrıslı Türkler’in ortaklık haklarının ihlali anlamı taşır ve kabul edilemezdir” dedi.

Kıbrıs sorununa bütünlüklü bir çözüm bulma arayışlarının yoğunlaştırıldığı bu kritik dönemde gerginliği artırarak süreci zehirleyecek her türlü yaklaşımdan uzak durulması gerektiğini vurgulayan Barış Burcu, yakın bir geçmişte görüşme masasının benzer olumsuz girişimler sonrasında dağıldığının unutulmaması uyarısında bulundu.


Sözcü Burcu, “Türkiye – İsrail ilişkilerinin düzeldiği ve İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa Birliği’ne taşınmasının projelendirildiği bu günlerde izlenmesi gereken en verimli ve akılcı yol bir an önce Kıbrıs sorununa bir çözüm bulmak ve Kıbrıs gazının İsrail gazı ile birleştirilerek Türkiye üzerinden Avrupa Birliği’ne erişimini sağlamaktır. Tüm tarafların kazançlı çıkacağı böylesi bir planlama şüphesiz ki Kıbrıs sorunun çözümüne de katkı koyacaktır” ifadelerini kullandı.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar