İlk etkinlik Biddabadadez festivali - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Mayıs 14, 2024
KıbrısManşet

İlk etkinlik Biddabadadez festivali

 

Bahadır AYNA


Orta Mesarya köylerinden olan Gaziköy’de Çevre ve Kültür Derneği aktif hale getirildi. Yıllardır hiçbir icraata imza atmayan dernek Özgün Topkayalı başkanlığında yeniden aktif hale getirildi. Dernek ilk etkinliğini 15 Mayıs’ta gerçekleştirecek. 15 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da başlayacak olan 1. Bidda Badadez Festivali’nde birçok aktivite yapılacak.

Festivalde neler yapılacak?

15 Mayıs Pazar Günü Gaziköy Sedat Çakır Sosyal Tesisleri’nde yapılacak olan 1. Bidda Badadez Festivali’nde: Klasik araba geçişi,  köy kadın kursunun sergisi, defile, mani atışması ve çeşitli dinletiler, LTB “Engelsiz Dans Ekibi”’nin folklor gösterisi, Kongo jumps, genç yetenekler ve saat 20.00’da Soyhan Bilgeer konseri yapılacak.

 Topkayalı: Her şey gençler için

Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Özgün Topkayalı, derneğin 2004 yılında kurulduğunu fakat ciddi anlamda aktif olmadığını söyledi. Topkalyalı, köy bölgelerinde gençlerin birlikte olmasının büyük önem taşıdığında dikkat çekti. Derneği aktif hale getirdiklerinde tek çabalarının bölge gençlerine bir şeyler kazandırmak olduğunu anlatan Topkayalı, önümüzdeki aylardaki hedeflerinden de söz etti.

“Gaziköy’e kütüphane kazandıracağız”

Gaziköy’de büyük bir kütüphane olmadığından söz eden başkan Topkayalı, Gaziköy’e bir kütüphane kazandırmak için girişimlerinin sürdüğünü söyledi. Derneğin bir lokalinin olmadığından bahseden Topkayalı, dernek toplantılarını köyün Sağlık Ocağın da yaptıklarını belirtti. Topkayalı, 1. Bidda Badadez Festivali’nin ardından geniş çaplı bir Hazine Avı etkinliği düzenlemeyi hedeflediklerini ekledi.

 

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar