Patateslerin en iyi fiyata alınması için çalışılacak - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ekonomi

Patateslerin en iyi fiyata alınması için çalışılacak

Nazım Çavuşoğlu

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Patates Üreticiler Birliği Başkanı Ahmet Yeşilada ve beraberindeki üreticileri kabul etti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu yaptığı konuşmada görevi devralmasının hasat dönemine denk geldiğini belirterek, daha güzel bir ortamda karşılaşmayı arzu etmesine rağmen sektörde sıkıntılar bulunduğu bir ortamda görüştüklerini kaydetti.


Çavuşoğlu, patates üreticilerinin bu yıl üretilen patatesin geçen yılki gibi elde kalmaması ve değerine satılması beklentisi içerisinde olduğunu söyleyerek, bunun da kendilerinin görevi olduğunu dile getirdi. Ülkede patates rekoltesinin ülke ihtiyacının üzerinde olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, dünyada patates fiyatlarının da düşmesi nedeniyle ihracatta sorunlar olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, bu sorunlara karşın üretici dostu kimlikleriyle sorunların aşılması için, üreticilerin lehine çalışacaklarını vurguladı. Patates üreticileri için alınan önlemleri de anlatan Çavuşoğlu, ürünlerin erimesini önlemek ve ihracat olanağını artırabilmek için, soğuk hava depolarının üreticilere açıldığını kaydetti. Çavuşoğlu, Toprak Ürünleri Kurumu ile sözleşmesi bulunan üreticilerin ürünlerinin fiyat açıklama olanağı olmadan alınmak durumunda kalındığını belirterek, söz konusu 1850 tonluk ürünün en iyi fiyata alınması için gayret edeceklerini dile getirdi.

YEŞİLADA: “PATATES ÜRETİCİLERİ KÖTÜ BİR YIL GEÇİRİYOR”

Patates Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yeşilada Çavuşoğlu’nu göreve gelmesi nedeniyle kutladı.

Patates üreticileri olarak kötü bir yıl geçirdiklerini söyleyen Yeşilada, yeni ürünün hasadına başlanmış olmasına rağmen ürünün pazarlanması için piyasa bulunamadığını ifade etti.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar