Emin adımla ilerliyorlar - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cumartesi, Nisan 27, 2024
Müzik

Emin adımla ilerliyorlar

TÜRKİYE’DE SAHNE ALDILAR:  “Tet-ra” adı altında bir araya gelen beş başarılı genç müzisyen bu yılın Nisan ayında kurularak müzik hayatına tekrar başladı.  “Telsim Liseler Arası Müzik Yarışması”nda yakaladıkları başarı ve birincilikten  sonra “Zeytinli Rock Festivali”nden konser veren grup geleceğe büyük umutlarla bakıyor

SİNGLE VE ALBÜM YOLDA: Hazırlıklara başlayan ülkemizin genç ve başarılı grubu yakında ilk single ve albüm çıkaracağını müjdeliyor. Tet-Ra Grubun üyesi Umut Keloğlu, “Hedeflerimiz ilk albümümüz çıktıktan sonra bunu Kıbrıs, Türkiye ve diğer ülkelerde duyurmak. Başka ülkelerde adamızı ve “Rock” müziğini başarılı bir şekilde temsil etmek istiyoruz” diyor

Birbirinden başarılı beş genç. Mağusa’da “Tet-ra” adı altında bir araya gelen müzik grubu birçok kez dağılıp tekrar bir araya gelmiş. Grup bu yılın Nisan ayında kurularak müzik hayatına tekrar başlamış. Grubta solist olarak Mehmetemin Önder, Bass Gitar’da Hasan Atarkan, klavye ile trompet’te Umut Keloğlu, Solo Gitar’da Ali Makal ve bateri’de Özdemir Özdoğdu yer alıyor.

Bu yeni başlangıçlarını başarılarla taçlandıran “Tet-ra” Grubu ilk olarak “Telsim Liseler Arası Müzik Yarışması”nda katılıp birinci geliyor.  Bu süreci grubun klavyesinde müziğe can veren Umut Keloğlu şu sözleriyle anlatıyor: 2-3 yıl boyunca belli bir hedefimiz yada kriterimiz yoktu ve grup elemanları sürekli değişmekteydi. Katıldığımız yarışmayla beraber beklediğimizden de güzel şeyler oldu. Ben ve bateristimiz Özdemir bireysel “En iyi Enstrüman” dalında ve grup olarak yarışmayı kazanıp KKTC’yi büyük bir gururla Türkiye’de temsil ettik. Çok güzel tepkiler aldık çok güzel tecrübeler edindik ve şimdiki Tet-Ra’nın temellerini attık. Yarışma sonrasında “Türkiye Zeytinli Rock Festivali”nin ön elemelerine katılmak için davet aldık. Bu haber ile artık son, kemik kadroyu oluşturduk ve sıkı çalışmalara başladık ve ön elemeleri birincilik ile tamamladık.


Aile oldular
“Zeytinli Rock Festivali’ne gidene kadarda birkaç organizasyonlarda ve bazı mekanlar da sahne almaya başlayan adamızın başarılı grubu,  gün geçtikçe bu grubun grup olmadığını bir “Aile” dönüştüğünü fark ediyor. Birlikte kalmaya daha fazla çalışmaya ve kendi bestelerimizi yapmaya başlıyor.

Ülkemizi Türkiye’de temsil ettiler
Türkiye’de 250 bin kişinin bulunduğu “Zeytinli Rock Festivali”nde bulunup, müzik yapmanın gruba büyük artıları oluyor. Sahne tecrübesi ve büyük sanatçılarla tanışma olanağı yakalayan Tet-Ra grubu, festival sonrasında Türkiye’de 3-4 organizasyondan daha teklif alıyor.

İlk single ve albüm yolda
“Zeytinli Rock Festivali”nden Kıbrıs’a döndükten sonra daha çok çalışmaya ve “Albüm” hazırlıklarına başlayan ülkemizin genç ve başarılı grubu yakında ilk single ve albüm çıkaracağını müjdeliyor. Tet-Ra Grubun üyesi Umut Keloğlu, “Hedeflerimiz ilk albümümüz çıktıktan sonra bunu Kıbrıs, Türkiye ve diğer ülkelerde duyurmak. Başka ülkelerde adamızı ve “Rock” müziğini başarılı bir şekilde temsil etmek istiyoruz” diyerek sözlerine son veriyor.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar