Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Spor

Zürih’ten beklentiler büyük

BAŞMAN, DIŞA AÇILIM ŞART: 

K. Kaymaklı Başkanı Ali Başman, futbolumuzun kısır döngüden kurtulabilmesi için dışa açılımın şart olduğunu açıklarken Kıbrıs Türk futbolunu ve halkını rencide etmeyecek şekildeki anlaşmaya yüzde yüz destek vereceklerini belirtti

PİSKOBULU; SERTOĞLU’NA GÜVENİMİZ TAM:  
DTB Başkanı Bayar Piskobulu; anlaşmanın içeriğinin kendileri için önemli olduğunu belirtirken bunca yıldır futbola her kademede hizmet eden biri olarak Hasan Sertoğlu’nun Kıbrıs Türk futboluna zarar verecek bir şeye imza atmayacağına emin olduğunu söyledi

BARUTÇU; DİĞER BRANŞLARA DA FIRSAT DOĞAR:
Tenis Federasyonu Başkanı Saffet Barutçu: Jerome Champagne ile doğru strateji izleyen Futbol Federasyonu’nun girişimi olumlu sonuçlanırsa diğer branşlarda uluslararası açılım için fırsat doğar. Dileğimiz iyi bir sonuç alınması

Cem DAĞDELEN

  

 

UEFA nezdinde Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Rum Futbol Federasyonu’nun 5 Kasım Salı günü yapacağı anlaşma öncesi heyecan yükseldi.

Zürih’te yapılacak toplantıyı sadece futbol camiası değil, diğer spor federasyonları da heyecanla beklerken Kıbrıs Türk spor çevrelerinde en büyük temenni anlaşmanın içeriğinin olumlu açılıma fırsat verecek şekilde olması.
KTFF ile KOP’un yapacağı anlaşmanın içeriğinin açıklanmasına siyasiler tepki gösterse de futbol kulüpleri Hasan Sertoğlu’nun Kıbrıs Türk futboluna zarar verecek bir anlaşmaya imza atmayacağından emin olup destek veriyor.

Başman: Dışa açılım şart 
K. Kaymaklı Başkanı Ali Başman, futbolumuzun kısır döngüden kurtulabilmesi için dışa açılımın şart olduğunu açıklayarak şunları söyledi:
“Kıbrıs Türk futbolunu sürdürebilirliği için dışa açılım şart. Mevcut durumda futbolcu ve antrenörler profesyonel yöneticiler ise amatör. Futbolumuz ya maneviyatta oynayacak ya da artan maddi külfetleri karşılamak için gelir yaratması gerekiyor. Kulüplerin %80’i maddi çıkmazda borç içinde. Devlet yeterli ve gereli desteği veremiyor bu durumda maalesef kısır döngü yaratıyor.   Ancak kulüplerin dışa açılımı gündeme gelmesiyle seyirci artacak, kulüplerin gelirleri çoğalacak, UEFA’dan katkı alınacak.  
Bu nedenle alternatifler değerlendirilmeli. Zürih’te yapılacak anlaşmanın içeriği önemli Kıbrıs Türk futbolunu ve halkını rencide etmeyecek şekildeki anlaşmaya yüzde yüz destek vereceğiz.”

Piskobulu: Sertoğlu’na güvenimiz tam
DTB Başkanı Bayar Piskobulu, futbola her kademede hizmet eden biri olarak Hasan Sertoğlu’nun Kıbrıs Türk futboluna zarar verecek bir şeye imza atmayacağına emin olduğunu söyleyerek şunları açıkladı:
“Genel kurulda imzalanacak anlaşmaya onay verecek iki oydan biriyiz. Bunca yıldır futbola her kademede hizmet eden biri olarak Hasan Sertoğlu’nun Kıbrıs Türk futboluna zarar verecek bir şeye imza atmayacağını biliyoruz. İçeriğini görüp bakacağız ancak güvenimiz sonsuzdur. Kulüp yönetim kurulu toplantısında da bu kararı resmiyete dökeceğiz. Sporu seven insanlar, akıllı insanların böyle bir girişime pek tabii ki evet demeli. Devletin maddi ve manevi hiç katkısının olmadığı ortamda futbolumuzun olumlu açılımları için fırsat tanınmalı.”

Barutçu: Diğer branşlara da fırsat doğar
Tenis Federasyon Başkanı Saffet Barutçu anlaşmanın olumlu sonuçlanması durumunda diğer spor branşlarına fırsat doğacağını söyleyerek şunları ifade etti:
“Futbol Federasyonu Jerome Champagne ile çıktığı yolda çok doğru bir strateji izledi.
İki tarafında sportif anlamada niyeti varsa uluslararası federasyonların da desteğini alarak bu girişim belirgin bir noktaya gelebilir. Futbolda bu fırsat olumlu sonuçlanırsa diğer branşlar içinde açılım gündeme gelebilir. Yıllardır amaç ve hedef olarak belirlediğimiz uluslararası açılım için mücadele ediyoruz. Dileğimiz hem futbol hem de diğerleri için olumlu bir adım atılması ve iyi bir sonuç alınması.”

Doğaç: Beklentimiz olumlu sonuç alınması 
Atletizm Federasyon Başkanı Ersin Doğaç, anlaşmanın içeriğinin olumlu sonuçlara ulaşabilecek nitelikte sonuçlanması olduğunu belirterek şunları ilave etti:
“Ülke sporuna uygulanan izolasyon ve ambargo insanlık ayıbıdır. Dünyada bizim konumuzdaki ülke yok gibi. Sporumuza çıkış noktası bulunması artık şart. KTFF ve KOP’UN yapacağı anlaşmada temsiliyetin nasıl olacağı çok önemli. Açılım hangi koşullarının nasıl koşullarda olacağını merakla bekliyoruz. Alınan kararın arkasında devletin politik tavrı ne olacağı da soru işareti. Bizim beklentimiz olumlu bir sonuç alınması, pek tabii ki anlaşmanın iki tarafı da tatmin edecek şekilde sonuçlanması durumunda atletizm gibi branşların da dışı açılımı için fırsat yakalanacak.”