LİSLETER 11 AĞUSTOS’TA AÇIKALANACAK: Yiğitcanlı Türkiye, Erzurum’daki 38.79 saniyelik derecesiyle şu an da Dünya Şampiyonası kotası içerisinde yer alsa da şampiyonaya katılmayı garantilemesi için son 1 haftası daha var. Şampiyonaya 10 Ağustos’a kadar tüm Dünyadaki en iyi 16 dereceye sahip olacak ülkeler katılabilecek. Listeler ise 11 Ağustos’ta IAAF tarafından açıklanacak ve resmiyet kazanacak
1 KEZ DAHA DENEYECEKELR: Balkan Şampiyonası’nın sona ermesiyle bu gece Türkiye’ye dönerek İstanbul’da kampa girecek olan milli takım dereceyi geliştirmek için 1 deneme yarışına daha katılacak. Yiğitcan’lı Türkiye, 8 Ağustos Cumartesi günü Mersin, Erzurum ya da yurtdışında son kez yarışarak 38.79 saniyelik dereceyi geliştirmeye çalışıp işini şansa bırakmadan Dünya Şampiyonası’nı garantilemek isteyecek
Okan KARADEMİR
Rekortmen milli atletimiz Yiğitcan Hekimoğlu’nun da yer aldığı Türkiye 4×100 metre bayrak takımı, 22-30 Ağustos tarihlerinde Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası’na katılmayı garantilemek için gün sayıyor.
Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin Erzurum ilinde yapılan Sprint ve Bayrak Yarışları’nda, Yiğitcanlı Türkiye 4×100 metre bayrak yarışında 38.79 saniyelik dereceyle hem Türkiye rekoru kırmıştı hem de Dünya Şampiyonası kotası içerisinde girmişti.
Yiğitcanlı Türkiye, önceki gün ise Romanya’da gerçekleşen Balkan Atletizm Şampiyonası’nda 4×100 metre bayrak yarışındaki derecesini daha da geliştirmeyi planlarken 39.36 saniyelik dereceyle Balkan şampiyonluğunu elde etse de 38.79’luk dereceyi geliştiremedi.
Yiğitcan ve Jack Ali Harvey’in iyi bir performans sergilediği yarışta Ramil Guliyev’in bayrak takımı ile antrenman eksikliği sonucu İzzet Safer ile arasındaki bayrak değişiminde zaman kaybı yaşandı ve beklenen iyi derece gelmedi.
Dünya Şampiyonası kotası için son 1 hafta
Yiğitcanlı Türkiye 4×100 metre bayrak takımı Erzurum’daki 38.79 saniyelik derecesiyle şu an da Dünya Şampiyonası kotası içerisinde yer alıyor. Ancak Türkiye’nin Dünya Şampiyonası’na katılmayı garantilemesi için son 1 haftası daha var.
Listeler 11 Ağustos’ta açıklanacak
22-30 Ağustos tarihlerinde Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası’na 10 Ağustos’a kadar Dünyadaki en iyi 16 dereceye sahip olacak ülkeler katılabilecek. Listeler ise 11 Ağustos’ta IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonlar Birliği) tarafından açıklanacak ve resmiyet kazanacak. Türkiye ile birlikte tüm Dünya ülkeleri de 10 Ağustos’a kadar yapılacak yarışlarda derecelerini geliştirmeye çalışarak Dünya Şampiyonası kotası içerisinde yer almaya çalışacak.
Türkiye 1 kez daha geliştirmeye çalışacak
Romanya’da dün tamamlanan Balkan Atletizm Şampiyonası’nın sona ermesiyle bu gece Türkiye’ye dönerek İstanbul’da kampa girecek olan milli takım dereceyi geliştirmek için 1 deneme yarışına daha katılacak. Yiğitcan’lı Türkiye 4×100 metre bayrak takımı, 8 Ağustos Cumartesi günü Mersin, Erzurum ya da yurtdışında son kez yarışarak 38.79 saniyelik dereceyi geliştirmeye çalışıp işini şansa bırakmanda Dünya Şampiyonası’nı garantilemek isteyecek.
Keleş: Dünya Şampiyonası’nda olmayı istiyoruz
Yiğitcan Hekimoğlu’nun antrenörü Celal Keleş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, umarım koyduğumuz hedeflere ulaşırız diyerek şunları belirtti, “Bu gece Romanya’dan dönüyoruz. Yiğitcan milli takım ile İstanbul’da kampta olacak. Bende mili takım kadrosundayım ancak önce adaya döneceğim ve bir iki gün sonra milli takım kampına gideceğim. Burada dereceyi geliştirmek istedik ancak olmadı. Şu an da kotadayız. Ancak riskli. Bir deneme daha olacak. Bu kez daha iyi derece çıkacaktır, buna inanıyorum. Dünya Şampiyonası’nda olmayı istiyoruz. Bunun içinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz.”
































