4 Haziran 2026
Son Dakika

CTP Kadın Örgütü’nden “Enerji Jeopolitiği ve Ekolojik…

TÜİK: Türkiye’de işsizlik yüzde 0,1 arttı

Öztürkler, bugün Malatya’da “Geçmişten Geleceğe Kıbrıs Sorunu…

26. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali 23…

Almanya’da 39 bin euroya satılık ada

ABD’de Texas eyaletinde bir hayvanda et yiyen…

Baraka Kültür Merkezi’nde Halk-Der belgeseli ve söyleşi…

Tüketiciler Derneği, Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve…

Mars uzay aracı MAVEN’ın misyonu sona erdi

Erhürman: Kıbrıs Türk halkı dünyadan izole olmak…

Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber

  • Anasayfa
  • Kıbrıs
    • Hava Durumu
    • Güney Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Spor
    • Diğer Sporlar
    • Futbol
    • Basketbol
  • Yaşam
  • Ekonomi
    • Brent Petrol
    • Döviz
    • Emlak
    • Münhal
  • Bilim ve Teknoloji
  • Yazarlar
  • İlan
  • Künye
FacebookTwitterInstagramYoutube
Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
  • Anasayfa
  • Dünya
  • Venezuela’da asgari ücret yüzde 375 zamlandı
Dünya

Venezuela’da asgari ücret yüzde 375 zamlandı

Havadis Gazetesi15 Ekim 2019085
0

ABD ve Batılı ülkelerin yaptırımına maruz kalan Venezuela’da hükümet, asgari ücretlilerin maaşına yüzde 375 zam yapma kararı aldı. Aylık asgari ücret 40 bin bolivardan (2,05 dolar) 150 bin bolivara 7,66 yükseltildi.

Venezuela’da 40 bin egemen bolivarlık asgari ücret yüzde 375 artışla 150 bin egemen bolivara çıkarılacak.

Yıllardır yaşadığı ağır ekonomik, sosyal ve siyasi krize son dönemde ABD ve Batılı ülkelerin yaptırımlarının da eklendiği Venezuela’da hükümet asgari ücretlilerin maaşına zam yapma kararı aldı.

Venezuela Kurucu Meclisi (ANC) Milletvekili ve ANC İşçi Komisyonu Başkanı Francisco Torrealba yüzde 375’lik asgari ücret ve yüzde 600’lük alışveriş kuponu artışını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

2,05 dolara karşılık gelen 40 bin egemen bolivarlık asgari ücretin 150 bin egemen bolivara (7,66 dolar) çıkarıldığını kaydeden Torrealba, 1,27 dolara karşılık gelen 25 bin egemen bolivarlık alışveriş kuponunun aynı şekilde 150 bin bolivara çıkarıldığı bilgisini paylaştı.

Torrealbanın hemen uygulanıp uygulanmayacağı konusunda detay vermediği bu artışlarla Venezuela’daki bir asgari ücretlinin aylık kazancı 300 bin egemen bolivara (15,33 dolar) yükselmiş olacak.

GUAİDO’DAN TEPKİ

Öte yandan Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden ve ülkeye uygulanan yaptırımları destekleyen muhalif Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido’dan asgari ücret ve alışveriş kuponu artışlarına tepki geldi.

Bir marketin rafında 900 gram süt tozunun 192 bin egemen bolivarlık fiyat etiketini sosyal medya hesabından paylaşan Juan Guaido, zammı halkla dalga geçmek olarak niteledi.

Ülke basınındaki haberlere göre Venezuela ekonomisinin yaşadığı temel sorunlara dikkati çeken uzmanlar zam nedeniyle çözüm değil daha yüksek bir enflasyonun geleceğini savundu.

Ülkedeki araştırma kuruluşlarından İşçiler İçin Sosyal Analiz ve Belgelendirme Merkezi (CENDA) Başkanı Oscar Meza da Venezuela’daki açlık sınırının 300 dolar olduğuna dikkati çekti.

IMF’NİN YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 10 MİLYON

Venezuela’da yıllardır düzelmeyen ekonomik kriz bu yıl ortaya çıkan siyasi buhran ve ekonomik yaptırımlar nedeniyle daha da derinleşmişti.

Ülkede muhalefetin hükümeti, hükümetin de muhalefeti sorumlu tuttuğu ekonomik çöküş, 2015 yılından bu yana ekonomik verileri paylaşmayan Venezuela Merkez Bankası’nın (BVC) mayıs ayı sonunda açıkladığı rakamlara da yansımıştı.

BVC, muhalefetin yüzde 1 milyon 700 bine ulaştığını öne sürdüğü 2018 yılı kümülatif enflasyonun yüzde 130 bini aştığını duyurmuştu.

IMF ve ekonomistler ise Venezuela’nın geçen yılki kümülatif enflasyonunu yüzde 1 milyon 370 bin olarak duyurmuş, bu yıl sonu için ülkedeki enflasyonun yüzde 10 milyona ulaşacağı tahmininde bulunmuştu.

ABDasgari ücretBolivyavenezuelaVenezuela'da asgari ücret ne kadaryaptırımzam
0
Önceki Haber
Fuhuşa suçüstü
Sonraki Haber
Dayakçı koca cezaevinde

Sosyal Ağlar

FacebookLike
TwitterFollow
InstagramFollow

Güncel Yazarlar

KISSADAN HİSSE

Mahmut Sezinler3 Haziran 2026
3 Haziran 20260

DURGUN GÖRÜNEN KAYNAYAN KAZAN

Erdoğan Özbalıkçı1 Haziran 2026
1 Haziran 20260

Özgül Çelik yazdı: Millî İstihbarat Akademisi (MİA) Stratejik Raporunun Analitik Özeti ve İncelemesi

Havadis Gazetesi1 Haziran 20261 Haziran 2026
1 Haziran 20261 Haziran 20260

ÇOCUKLARDA DAYANIKLILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ

Hasan Düzgün1 Haziran 2026
1 Haziran 20260

Eğitimde birlikte hareket etmek

Barış Uzunahmet1 Haziran 20261 Haziran 2026
1 Haziran 20261 Haziran 20260

Ekonomik Kriz Seçmeni Değiştirir mi?

Mahmut Kanber1 Haziran 20261 Haziran 2026
1 Haziran 20261 Haziran 20260







Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
@2024 - www.havadiskibris.com. All Right Reserved. Designed and Developed by Baba Bilgisayar
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
    • Hava Durumu
    • Güney Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Spor
    • Diğer Sporlar
    • Futbol
    • Basketbol
  • Yaşam
  • Ekonomi
    • Brent Petrol
    • Döviz
    • Emlak
    • Münhal
  • Bilim ve Teknoloji
  • Yazarlar
  • İlan
  • Künye
Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
FacebookTwitterInstagramYoutube
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
    • Hava Durumu
    • Güney Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Spor
    • Diğer Sporlar
    • Futbol
    • Basketbol
  • Yaşam
  • Ekonomi
    • Brent Petrol
    • Döviz
    • Emlak
    • Münhal
  • Bilim ve Teknoloji
  • Yazarlar
  • İlan
  • Künye