Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Teminat Koşullarını Sağlayamadı

Devrim DEMİR
Uyuşturucu madde bulundurmak suçlamasıyla tutuklu bulunan Ali Yavuzcan, tutukluluk süresinin dolması nedeniyle dün yeniden mahkemenin Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanan Ali Yavuzcan teminat koşullarını yerine getiremeyince cezaevine gönderildi.

Aynı suçtan daha önce hüküm giydi
Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis çavuşu Erkan Karam, mahkemedeki ifadesinde zanlı Ali Yavuzcan adına başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydetti. Karam, yapılan sorgulamada ve alınan ifadelerde Ali Yavuzcan’ın suçunu kabul ettiğini anlattı. Uyuşturucu suçundan daha önce 2 davadan 1 kez yargılanarak 6 ay Merkezi Cezaevi’nde yattığını söyleyen polis çavuşu Karam,  Ali Yavuzcan’ın KKTC vatandaşı ve LTB’de memur olarak çalıştığını zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Cezaevinde bekleyecek 
Mahkeme zanlının KKTC vatandaşı ve memur olduğunu göz önünde bulundurarak yurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerini polise teslim etmesine ayrıca 7 Bin TL nakit, KKTC vatandaşı 1 kefil 50 bin TL kefil kefaleti ile serbest kalmasına emir verdi. Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Ali Yavuzcan, teminat şartlarını yerine getirene kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. 

18 gram uyuşturucuyla yakalanmıştı
Ali Yavuzcan geçen hafta sonu Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nin Lefkoşa da düzenlemiş olduğu operasyonda üzerinde toplam 18 gram kokain ve Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ile yakalanarak 3 gün arayla iki kez mahkemeye çıkarılarak mahkeme emriyle poliste tutuklu kalmıştı.