Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Sucuoğlu: Kıb-Tek mevcut durumda sürdürülebilir bir yapıda değil

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu,  Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda yaşanan akaryakıt sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sucuoğlu, yeni hükümetin ilk hedefinin Kıb-Tek olacağını kaydederek, Kıb-Tek’in sürdürülebilir bir durumda olmadığının altını çizdi ve buna petrol fiyatlarındaki yükseliş de eklendiğinde büyük bir sorun oluştuğunu söyledi.

Son dönemde dünyada belli ülkelerde kullanılmaya başlanan yeni bir enerji türünden de bahseden Sucuoğlu, bu konuda teknik heyetlerin yapacağı inceleme sonrasında konuyu değerlendireceklerini kaydetti. .

Elektrik zammına ilişkin soruyu da yanıtlayan Başbakan Sucuoğlu, hedeflenenin “çok tüketenin çok ödeyeceği bir sistemin olduğunu ancak henüz daha netleşmiş bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Sucuoğlu, “Zamdan ziyade, az tüketenden az, çok tüketen çok şeklinde 3 kademeli bir çalışma var. Dar gelirliye yüklenmeden belli bir KW üzerinde tüketimi olandan yüksek, daha az tüketenden az ücret alınacak bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı çalışıyor. Sonuç en geç yarına çıkar. Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe koyacağız” şeklinde konuştu.