Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Sanat

Sihirli Sahne Kukla Tiyatrosu Hayata Geçiyor

Sihirli Sahne Kukla Tiyatrosu sanatçılarının, Atilla Behramoğlu’nun Dünya Halk Masalları kitabından yorumlayarak kukla tiyatrosuna uyarladıkları, Belarus Masalı “Kolay Ekmek”, SOS Çocukköyü Derneği, Anaokulu ve Kreşi’ndeki çocuklarla buluştu.

Tiyatro’dan yapılan açıklamaya göre kuklalarını Mateja Arhar’ın tasarladığı ve Naz Atun ile birlikte oynadığı, müziklerini ise Mehmet Atun’un yaptığı “Kolay Ekmek” isimli oyunu 2-5 yaş arası 60 çocuk izledi.

Kolay Ekmek isimli kukla tiyatrosu 24 Eylül Salı günü, SOS Çocukköyü’nde ve Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu’nun Lefkoşa’daki merkezinde yaşayan çocuklar için yeniden sahnelenecek.

Sihirli Sahne Kukla Tiyatrosu’nun tek perdelik Kolay Ekmek oyunun tanıtım gösterisi, izlemek isteyen tüm basın mensupları, okul müdürleri, aileler ve özellikle çocuklar için  28 Eylül Cumartesi günü Büyük Han’da sahnelenecek. Oyun saat 17.00’de sahnelenecek.

Sihirli Sahne Kukla Tiyatrosu, tanıtım gösterisinin ardından Kolay Ekmek oyununu arzu eden okullarda ve farklı şehirlerde de sahneye koyacak.

Tanıtım gösterileri ücretsiz yapılıyor.