“İKİNCİ DEVREDE ÇOK İŞİMİZE YARAYACAK”:
Doğan Türk Birliği Teknik Direktörü Caner Oshan, “Mormenekşe genç ve koşan bir takım. Bugüne kadar geldiği seviye de zaten bunu kanıtlıyor. Son iki haftaya kadar elde ettiğimiz puanlar, sezona başlarken koyduğumuz hedef dikkate alındığında, memnuniyet verici. Bu nedenle bu zor deplasmandan alacağımız puan ve puanlar, şimdi olduğu gibi, ikinci devrede de çok işimize yarayacak” dedi
Coşkun KUTAY
K-Pet Süper Ligi’nde mücadele eden Doğan Türk Birliği, ligin bir diğer 18 puanlı takımı olan Mormenekşe ile 15 Aralık Pazar günü oynayacakları karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Caner Oshan nezaretinde, antrenör Afün Girgen’in yaptırdığı antrenmanda, teknik heyet ve futbolcuların neşeli hali dikkat çekti.
“Kılıç ve Kenan’ın sakatlıkları, oyun planımızı bozdu”
Çalışma sonrasında Havadis’e açıklamada bulunan başarılı teknik direktör Caner Oshan konuşmasının başında Doğan’ın, mağlup olmasına rağmen özellikle ikinci devrede başarılı bir performans sergilediği Yenicami karşılaşması ile ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi: Yenicami maçı öncesinde yapılan ısınma hareketleri sırasında, Mustafa Kılıç’ın sakatlığı nüksetti. Meydana gelen bu şanssız durum, önce kadro tertibinin değişmesine ve dolayısı ile de oyun düzenimizin “olumsuz” yönde etkilenmesine neden oldu. Ayrıca, Kenan’ın da çok erken sakatlanması bunun üzerine tuz-biber ekti ve neticede uygulamaya karar verdiğimiz son oyun planımız da alt-üst oldu.
“Oynadığımız oyun beğeni kazandı”
“Aslında, Yenicami’nin kadro yapısı ve dolayısı ile gücü ortada” diyerek sözlerine devam eden teknik direktör Caner Oshan, “Nitekim, Yenicami 10 kişi kaldıktan sonra, geneli genç ve tecrübesiz oyunculardan oluşan ancak karşılaşmalarda ortaya koydukları yürekleri ve mücadele güçlerini birleştirerek savaşan Doğan Türk Birliği daha iyi oynamaya başladı. Ancak bu defa da erken golü bulan tecrübeli Yenicami kapandı ve skora razı bir oyun düzeni tutturdu. Bizim de oyuna hakim olmamıza rağmen pozisyon üretemeyişimiz ve ele geçenleri de bitirici vuruşlarla skora yansıtamamamız, mağlubiyetimize neden olan en önemli unsurlardı. Buna rağmen özellikle ikinci devrede oynadığımız oyunun kamuoyu tarafından beğeni kazanması, mağlubiyetimizi unutturdu” dedi.
“Mormenekşe, genç ve çok koşan bir takım”
Konuşmasının devamında, bu hafta oynayacakları Mormenekşe takımını değerlendiren Caner Oshan, “Mormenekşe, başarılı teknik direktör Eralp Şerifoğlu’nun yönetiminde genç ve çok koşan bir takım. Bugüne kadar geldiği seviye de zaten bunu kanıtlıyor. Ayrıca, bizimle beraber puanı 18 olan ikinci takım. Dolayısı ile birebir rakibimiz. Son iki haftaya kadar elde ettiğimiz puanlar, sezona başlarken koyduğumuz hedef dikkate alındığında, memnuniyet verici. Dolayısı ile bundan sonra toplayacağımız puanlar bize artı olarak geri dönecek ve moral motivasyonumuzu yükseltecek. Ayrıca, yükselen puan seviyemiz, gençlerimizin daha fazla forma şansı bulmasını sağlayacak. Bu nedenle bu zor deplasmandan alacağımız puan ve puanlar, şimdi olduğu gibi, ikinci devrede de çok işimize yarayacak” dedi. Oshan konuşmasını, takımın “olmazsa olmazlarından” olan Kenan’ın sakat olduğunu belirterek tamamladı.
































