Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
FutbolSpor

MTG’den gece operasyonu

Mağusa Türk Gücü’nün, stoper mevkisini doldurmak için kadroya katmayı planladığı Nijeryalı stoper oyuncu Noah Olawale Ojuola, dün gece geç saatlerde ülkemize geldi

NİJERYALI STOPER NOAH GELDİ:

Transferin en hareketli takımı Mağusa Türk Gücü’nden gece operasyonu.  2012-2013 sezonunda Danimarka takımı Midtjylland ile UEFA Avrupa Ligi sahnesine de çıkan 24 yaşındaki Nijeryalı stoper dün gece saat 01.30 sularında Ercan Havaalanı’na geldi. Noah’ı MTG Asbaşkanı Kemal Mahirel karşılarken dün geceyi Mağusa’da bir otelde geçiren yabancı oyuncu bugün MTG yönetimi ile bir araya gelecek

Okan KARADEMİR

 

Transferin en hareketli takımı Mağusa Türk Gücü’nden gece operasyonu.

Sarı Yeşillilerin, stoper mevkisini doldurmak için kadroya katmayı planladığı Nijeryalı stoper oyuncu Noah Olawale Ojuola, dün gece geç saatlerde ülkemize geldi.

MTG’nin gizli bir şekilde yürüttüğü yabancı transfer çalışmalarını yakından takip eden Havadis Spor Servisi, daha önce Danimarka takımı Midtjylland ile UEFA Avrupa Ligi’nde de boy gösteren 24 yaşındaki Nijeryalı stoperin MTG için adaya geleceğini ilk kez duyurmuştu.

Dün gece saat 01.30 sularında Ercan Havaalanı’na gelen Nijeryalı oyuncu Noah’ın uçaktan çekilmiş fotoğrafına da sadece Havadis Spor Servisi ulaştı.

Noah’ı Ercan’da transferde aracı olan Raif Güçkan ve MTG Asbaşkanı Kemal Mahirel karşıladı. Dün geceyi Mağusa’da bir otelde geçiren Noah bugün MTG yönetimi ile bir araya gelecek.

 

UEFA Avrupa Ligi’nde oynadı

1993 doğumlu ve 1.84 boyundaki stoper oyuncu Noah Olawale Ojuola futbola ülkesi Nijerya’da başladı.

Nijerya’nın FC Ebedei takımında genç yaşta dikkatleri üzerine çeken Noah Danimarka ekiplerinden Midtjylland’ın U19 takımına transfer oldu. Buradaki başarılı performansıyla A takıma çıkarak 2012-2013 sezonunda Midtjylland formasıyla UEFA Avrupa Ligi’nde İsviçre ekibi Young Boys’a karşı oynadı.

Daha sonra Malta Ligi’ne transfer olan Noah, St.George’s FC’nin ardından son olarak Qormi FC takımında forma giydi.

Nijeryalı stoper beğenilmesi ve anlaşma sağlanması durumunda yeni sezonda Mağusa Türk Gücü’nün başarısı için ter dökecek.