Kıbrıs Kupası çeyrek final ilk maçında Mağusa Türk Gücü kendi evinde GAÜ Çetinkaya’yı 3-1 yenerek tur kapısını araladı. MTG’ye galibiyeti getiren golleri Hüseyin (2) ve Kabore kaydederken GAÜ Çetinkaya’nın tek golü penaltıdan Kadir’den geldi. Sarı kırmızılılarda Serhan 90. dakikada kırmızı kart gördü
Yer: Gazimağusa Canbulat Stadı
Hakemler: Osman Özpaşa, Hüseyin Özaşık, Necmi Bulut
Mağusa TG: Uygar, Mustafa, Mike, Hüseyin, Sami, Nurettin, Hakan (Dk.90 Aziz), Lawrence (Dk.90 Olgun), Uğur, Yasin (Dk.84 Emre), Kabore
GAÜ Çetinkaya: Ahmet, Lawal, Tunç, Kadir, Serkan, Doğukan (Dk.75 Sabri), Tansel, Sercan (Dk.86 Hakan), Erdinç, Serhan, David
Goller: Dk.15-Dk.70 Hüseyin, Dk.88 Kabore (MTG) – Dk.55 Kadir (pen.) (GAÜ Çetinkaya)
Kırmızı kart: Dk.90 Serhan (GAÜ Çetinkaya)
Metin DELİDENİZ
Kıbrıs Kupası çeyrek final ilk maçında Mağusa Türk Gücü kendi evinde GAÜ Çetinkaya’yı 3-1 yenerek tur kapısını araladı.
Türkkan ve Erol’un cezalı, teknik direktör Ali Oraloğlu’nun ise tribünde olduğu karşılaşmada MTG’nin ilk golü 15. dakikada geldi. Kabore’nin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Hüseyin Kayalılar güzel bir vuruş ile filelerle buluşturdu: 1-0.
22. dakikada Mike’ın uzaklaştıramadığı topu önünde bulan David vuruşunda top yan kale direğinden dışarı gitti.
İlk devre Mağusa Türk Gücü’nün 1-0 üstünlüğünde tamamlandı.
55. dakikada ceza alanı içerisinde Kabore’nin Serhan’a müdahalesini hakem Osman Özpaşa penaltı olarak değerlendirdi. Atışı kullanan Kadir topu ağlara gönderdi: 1-1.
70. dakikada kazanılan serbest atışı kullanan Hüseyin Kayalılar bir kez daha topu GAÜ Çetinkaya fileleri ile buluşturdu: 2-1.
80. dakikada Nurettin’in sert şutu yan kale direğinden oyun alanına geri döndü.
88. dakikada Uğur’un pasında Kabore sert vurdu ve top ağlara gitti: 3-1.
90+3. dakikada Serhan’ın topsuz alanda Emre’ye yaptığı hareketi hakem Osman Özpaşa direkt kırmızı kartla cezalandırdı.
Bu dakikadan sonra Serhan çok sinirlendi ve hem Emre’ye hem de hakem Osman Özpaşa’ya sert itirazlarda bulundu. 6 dakika uzatılan ve 3-1 MTG üstünlüğünde tamamlanan karşılaşmanın bitiş düdüğü ile Serhan’ın agresif hareketleri soyunma odasında da devam etti. Araya girenler olayın büyümesini engelledi.
































