Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Spor

MGA, İTO ve Beşiktaş’a kaybetti, Ata Spor’u yendi

 

TURNUVAYI ÜÇÜNCÜ TAMAMLADI:
İstanbul’da gerçekleşen Gelişim Kampı kapmasında Ata Spor, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Beşiktaş’ın da yer aldığı “Ata Basketbol Cup” 4’lü turnuvasında mücadele eden MGA, turnuvayı üçüncü bitirdi. İlk maçta İTO’ya 64-41, ikinci maçında ise Beşiktaş’a 46-41 kaybeden MGA, turnuvanın üçüncülük maçında Ata Spor’u 54-43 yendi

GALATASARAY-TEL AVİV MAÇINI İZLEDİLER:
MGA Yıldız Erkek Basketbol Takımı, kampın dördüncü gününde dün akşam İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Galatasaray ile geçen yılın şampiyonu Maccabi Tel Aviv arasındaki THY Avrupa Ligi maçını yerinde izledi. MGA kafilesi bugün tamamlanacak kampın ardından yarın sabah adaya dönecek

Okan KARADEMİR

İstanbul Ata Spor Kulübü ile basketbolun ekol ülkelerinden Sırbistan’ın köklü kulübü Kızılyıldız’ın ortaklaşa düzenlediği Kişisel Gelişim Kampı’na katılan Mağusa Gelişim Akademisi Yıldız Erkek Basketbol Takımı, deneyim kazanmaya devam ediyor.
MGA, İstanbul’da 2-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen Gelişim Kampı kapsamında, İstanbul Ata Spor, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Beşiktaş’ın da yer aldığı “Ata Basketbol Cup” 4’lü turnuvasında da mücadele etti.
5 günlük kamp çerçevesinde her sabah Kızılyıldız’ın deneyimli altyapı antrenörleri Vladimir Jovanovic ve Bane Vukovic tarafından eğitim gören MGA, öğleden sonraları ise turnuva maçlarına çıktı.
Arkan Arşehit antrenörlüğündeki MGA, turnuvadaki ilk 2 maçını kaybederken son maçını kazanarak organizasyonu üçüncü tamamladı.
MGA dün akşam THY Avrupa Lig’inde oynanan Galatasaray-Maccabi Tel Aviv arasındaki maçı da yerinde izleme fırsatı buldu.
Bugün tamamlanacak kampın ardından MGA kafilesi yarın sabah adaya dönecek.

Turnuvayı üçüncü tamamladı
İstanbul Ata Spor, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Beşiktaş’ın da yer aldığı “Ata Basketbol Cup” 4’lü turnuvasında mücadele eden MGA, turnuvayı üçüncü bitirdi.
Turnuvanın ilk maçında İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile karşılaşan MGA bu maçta güçlü rakibine 64-41 mağlup oldu. İkinci maçında Beşiktaş ile karşı karşıya gelen MGA, başa baş oynadığı mücadelenin son saniyesinde hücumdan boş dönünce Beşiktaş’a da 46-41 kaybetti.
Turnuvanın son gününde üçüncülük maçına çıkan MGA, İstanbul Ata Spor’u baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada 54-43 yenerek turnuvayı üçüncü bitirdi.
Turnuvanın final maçında ise İTO, Beşiktaş’ı 68-44 yendi ve şampiyon oldu.

Galatasaray-Maccabi Tel Aviv maçını izlediler
Mağusa Gelişim Akademisi Yıldız Erkek Basketbol Takımı, kampın dördüncü gününde dün akşam İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Galatasaray ile geçen yılın şampiyonu Maccabi Tel Aviv arasındaki THY Avrupa Ligi maçını yerinde izledi.

Beşiktaş ve İTO’dan 3 oyuncuya davet
Ata Basketbol Cup 4’lü turnuvasında mücadele eden MGA Yıldız Erkek Basketbol Takımı’nın 3 oyuncusuna Beşiktaş ve İTO’dan davet geldi.
MGA’da point guard pozisyonunda oynayan Nihat Fırtınaer ve Gökberk Çırakoğlu Beşiktaş tarafından, pivot oyuncu Erhan Gökceylan da İTO tarafından büyük beğeni kazandı.
Beşiktaş ve İTO bu 3 oyuncuyu davet ederken, şu anda eğitim dönemi devam ettiği için genç sporcular aileleriyle de görüşerek yaz döneminde bu takımların kamplarına katılacak ve şartlar uygun olduğu takdirde transferleri gerçekleşecek.

Arşehit:
Mağusa Gelişim Akademisi Yıldız Erkek Basketbol Takımı antrenörü Arkan Arşehit bugün tamamlanacak kampla ilgili şunları söyledi; “Bizim için çok faydalı ve verimli bir kamp oldu. Her sabah antrenman ve öğleden sonra da Türkiye’nin önemli takımlarının yer aldığı turnuva maçları oynadık. Burada Yaz dönemi için çok iyi kontaklar ve ikili ilişkiler kurduk. Yazda Sırbistan’da düzenlenecek bir kamp için davet aldık. Türkiye’nin önemli takımları oyuncularımıza talip oldu. Bu bizim için büyük bir onurdu. Kızılyıldız’ı da ülkemize getirebilmek için ilişkilerimizi güçlendirdik ve bu konuda çalışmalarımız devam edecek. Başta bizi böylesine özel bir kampa davet eden İstanbul Ata Spor Kulübü Başkanı Ekrem Polat’a ve kampa katılmamızda bizlere maddi manevi destek olan MGA yönetimi, aileler ve Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e de teşekkür ederim.”