Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Küçükkentililer Derneği’nden geri dönüşüme katkı

 

Küçükkentililer Derneği ‘’Yerlere çöp atmayan ellerimiz’’ sloganı ile Cevre Günü’nü kutladı.

Dernekten yapılan açıklamada Küçükkentliler Derneği olarak Çevre Günü’nü mahalle sınırları içerisinde yer alan Sancaktar Kalebey Parkı’nda çocuklarla birlikte çevre bilincini güçlendirmek için kutladıkları kaydedildi.

Açıklamada ayrıca doğal çevrenin kirlenmesinin tüm ülke olarak ortak sorunları olduğu, çevrenin kirlenmesi herkesin günlük hayatını etkileyen bir olay haline geldiği belirtildi. Çevre kirliliğinin, insanın doğaya verdiği zarar olarak da ifade edilebileceği ancak bu zararın ne acı ki insanın insana verdiği en büyük zarar olarak da çocuklara bir miras olarak kaldığı kaydedildi.

Küçükkentliler Derneği Başkanı Tahir Tehdit, günümüz çağında doğanın korunması ve tahribatının engellenmesi için her bireyin görev ve sorumluluk alanı olması gerektiğini kaydetti.

Tehdit şöyle devam etti: Bunu yapmakla birlikte gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirliliği mutlaka önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak şarttır.

Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada yüzlerce yıl çürümeden kalabildiğini bile bile evlatlarımızın, torunlarımızın üzerine atarcasına yapılabilenler, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını daha net ortaya koyabilmektedir.

Belki küçük bir adım ama, “Herkes önce kendi kapısının önünü temizlesin ve temiz tutsun” yaklaşımı ile biz Küçükkentliler Derneği olarak çocuklarımızı geri dönüşüme teşvik etmek için parkımıza pet şişe geri dönüşüm kafesi yaptırttık. ‘’Yerlere çöp atmayan ellerimiz’’ sloganıyla boş pet şişe getiren çocuklarımıza çeşitli hediyeler verdik, ikramlarda bulunduk. Çocuklarımız çarşaf üzerine el baskısı yaparak ayrıca çevre temalı sanatsal çalışma da yapmış oldular.

Bizler hem kendimizi, hem de çocuklarımızı çevre konusunda bilinçlendirmeyi hedeflerken, ülkemizdeki her mahallenin de aynı bilinçle hareket edebilmesi konusundaki beklentimizi de bu özel günde ifade etmek istiyoruz.”