Duygularımı en başında paylaşayım;
Bu iş içime sinmedi.
KOP’un uluslararası tanınmış bir kurum olduğunu ve “Kıbrıs Adası”nda futbol müsabakaları düzenleme yetkisinin KOP’ta olduğunu zaten biliyorduk. Hoş bilsek de bilmesek de onaylasak da onaylamasak da gerçek budur.
Ve KOP’un Kıbrıs Adası’nın bütününde değil sadece Güney bölümünde yetkilerini kullanabildiğini de onlar biliyordu.
KOP yetkilileri, UEFA yetkilileri, FIFA yetkilileri.
Amaç Kıbrıslı Türk gençlerin uluslararası alanda futbol oynamalarını sağlamaktır.
Bu amaca ulaşmak için daha zekice yöntemler bulunabilir, daha estetik davranışlar sergilenebilir ve hiç kimseyi rencide etmeyecek bir hal çaresine ulaşılabilirdi.
Fakat, ortaya çıkan ve imzalanan metinden rencide oldum.
Rum tarafının amacının KOP’un resmi kimliğini tanıma ötesinde her adımda patron olduğunu dayatma gördüm.
FIFA ve UEFA yetkililerinin buna alet olduğu hissine kapıldım.
Ve nihayette “keşke Hasan Sertoğlu böylesi bir metnin altına imza atmasaydı” noktasına sürüklendim.
***
Fakat öte yandan Hasan Sertoğlu’nun söylediklerine inandım.
Bunun nihai bir sonuç olmadığını, FIFA ve UEFA yetkililerinin kendisine kulüplerin onayına sunulacak metnin farklı olacağı sözü verdiklerini ve tüm bu olumsuzluklara rağmen Sertoğlu’nun reddeden tarafta olmayıp olayı Kıbrıs’ın Kuzeyi’nde tartışmaya açacak olmasını pozitif buldum.
Elbette kimsenin Sertoğlu’ndan “imzayı at bu işi bitir” beklentisi yoktu.
Bu işi bitirecek olan Kıbrıs Türkünün kendisi olacak.
Hangi koşullarda ve nasıl bu işi bitireceğine Kıbrıs Türkü karar verecek.
Birbirimizi kırmadan tartışarak, akıl yolunu bularak bunu yapmalıyız.
***
Bu yazacaklarım bir görüş değil sadece bir fikir eksersizidir.
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) yetkililerinin dün Zürih’te imzaladığı metinden KOP ismini çıkarıp yerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ismi konsa ne olur?
KTFF, TFF’nin bir üyesi olsa.
KTFF’den 5 takım Türkiye Süper Ligi’nde yer alsa ve en az 5 yıl bu takımların küme düşmeyeceği garantisi verilse.
Başarılı olan takımlarımız uluslararası maçlar yapabilse.
TFF Merkez Hakem Kurulu bizim hakemleri eğitse, hakemlerimiz uluslararası maçlar yönetebilse.
Sahalarımızı ve altyapımızı düzenlese.
FIFA ve UEFA da bunu onaylasa.
Ne olurdu?
































