Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Güney KıbrısManşet

Komiteden örnek tavır

Güney Kıbrıs’ta çocuklarını kaçıran Ürdünlü baba ve üç çocuğu KKTC’de yakalandı. Baba ve çocuklar Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komite aracılığı ile Güney’e iade edildi

Güney Kıbrıs’ta, 3 çocuğunu kaçıran Ürdün uyruklu 42 yaşındaki Sufian Mohammad Abdallah Marie, çocuklarıyla birlikte KKTC’de tespit edilip Barış Gücü aracılığıyla Rum Yönetimi’ne teslim edildi.

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, 12, 6 ve 4 yaşlarındaki üç çocuğuyla birlikte Çarşamba günü öğlen Gayretköy’de tespit edilen Ürdünlü Sufian ve çocuklar için, İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komite’yle temasa geçildi.

Ardından, Ürdünlü Sufian ve 3 çocuk, saat 14.30 sıralarında Ledra Palace Sınır Kapısı’nda BM Barış Gücü yetkililerine teslim edilerek Rum Yönetimi’ne iade edildi.