Gürsel KARAGÖZLÜ
Güzelyurt Klasik Araçlar Derneği, Kasım 2014’te kuruldu. Dernek 5 ayda ciddi bir yol kat etti. Güzelyurt-Lefke bölgesinde faaliyetlerini sürdüren dernek üye sayısını 80’e, kayıtlı araç sayısını da 60’a çıkardı.
Dernek başkanı Halil Yiğit, derneğin kurulma amacının çürümeye terk edilen klasik araçlara hayat kazandırmak olduğunu belirterek, kısa sürede kat ettikleri yola dikkati çekti. Yiğit, faaliyetlerini dernek üyelerinden toplanan aidatlarla finanse ettiklerini belirtirken, çürümeye terk edilen klasik araçların hayata kazandırılması için devletin bir bütçe ayırması ve klasik araç derneklerine katkı koyması gerektiğine vurgu yaptı. Yiğit, yaptıkları gezi ve etkinliklerle gençlerin sürat ve hız tutkusunu engellediklerini anlatırken, önümüzdeki aylarda Güzelyurt’ta “pistte klasik araç yarışı” yapacaklarını açıkladı. “Kurulduğumuz günden itibaren 2-3 etkinlik yaptık. Bu etkinliklerimize üyelerimiz ve üye olmayan klasik araç meraklıları da katıldılar” diyen Yiğit, Güzelyurt ve Lefke bölgesinde çok sayıda kişinin klasik araç merakı olduğuna da dikkati çekti.
.jpg)
Klasik araba ithali
KKTC’de faaliyet gösteren üçüncü klasik araba derneği olduklarını anımsatan Yiğit, “Diğer iki klasik araçlar derneğine 25 yaş üstü araçları yurt dışından getirme imkânı verilirken biz yeni kurulmuş olduğumuzdan ismimiz bu yasada yer almıyor. 25 yaş üstü klasik araçları adamıza getiremiyoruz. Bizim ismimizin de bu yasaya eklenmesini talep ediyoruz. Derneğimizde kayıtlı üyelerin kullanımında olan araçların en eskisi 1935 model, en yeni modeli ise 1986 modeldir. Yollarımızın yetersiz olmasından gençlerin en son sistem ve model araçlara yönlenmemesi ve klasik araçlara merak duymalarını sağlamak, sürat yapmalarını önlemek için onları bekliyoruz” dedi.
.jpg)
































