- Güzelyurt Portakal Festivali görkemli bir açılışla start aldı. 9 Temmuz’da kadar devam edecek festivalde farklı etkinliklerin yanı sıra her gece Türkiye ve KKTC’den ünlü bir sanatçı sahne alacak
-
Güzelyurt Portakal Festivali başladı.
Bu yıl 30 Haziran- 9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festival, kurum, kuruluş, dernek, okul temsilcileri ile Türkiye’den konukların katılımıyla yaklaşık bin 500 kişilik kortej yürüyüşüyle başladı.
Güzelyurt Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Festival Parkı Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen açılış törenine Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün yanı sıra bazı bakanlar ve milletvekilleri ile Türkiye’den kardeş belediye heyetleri de katıldı.Özçınar: Projelerle kente sahip çıkıyoruz
Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, açılıştaki konuşmasında 40 yıllık geleneğin en güzelinin yaşandığını ve festivalin daha ileriye taşınması için çalıştıklarını belirtti.
Güzelyurt Belediyesi Sosyal İşler Komitesi’nin özenle hazırladığı festivalin ilk sırada olduğunu kaydeden Özçınar, projelerle kente sahip çıktıklarını söyledi.
Özçınar, Güzelyurt’un değişip geliştiğine, kentteki iki üniversitenin kentin gelişimine katkı sağladığına da işaret etti.Özgürgün: Güzelyurt 1974’ten beri Türk toprağıdır
Başbakan Hüseyin Özgürgün, 40. Güzelyurt Portakal Festivali’nin açılışındaki konuşmasında Kıbrıs konusuna değindi.
Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçilmeyeceğini söyleyen Özgürgün, “Bu kadar güzelliğin yaşandığı, yatırımın yapıldığı ve halkın sahip çıktığı Güzelyurt’u, Anastasiadis ağzına dahi almasın. Güzelyurt 1974’ten beri Türk toprağıdır, öyle kalmaya da devam edecek. Bunun en büyük teminatı da anavatan Türkiye’dir’ dedi.
Crans Montana’daki konferansın ikinci günden Rum-Yunan ikilisinin bilinen olumsuz tavrı yüzünden çıkmaza sürüklendiğini söyleyen Başbakan, bu tutumun asla çözüm iradesi taşımadığını belirtti.
Özgürgün, ‘Halkımızın olası bir uzlaşının yaşayabilir olması, Kıbrıs Türk halkının bu adada bekası için Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçmeyeceğinin bilinmesini isteriz’ dedi.
Gösteri ve konuşmaların ardından 40. Güzelyurt Portakal Festivali kurdelenin kesilmesiyle başladı.
2’nci Çocuk Resim Yarışması’nın sergisi de Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından açıldı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
40. yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ve elektronik ortamda her yaş grubundan insanın katıldığı “Portakal Atışalım” online oyunun ödül töreni de yapıldı.

Ünlüler geçidi olacak
Türkiye’den Halil Sezai, Cem Adrian, Güliz Ayla, Buray ve Sıla, ülkeden Grup Frekans, Arif Edizer, Ayhan Başkal, Hüseyin Yücelten ve İrem Barani konser verecek. “Bizim Günümüz, Bizim İkramımız, Bizim Konserimiz” etkinliği kapsamında konuklara herse, hellim, pilavuna, çörek, zeytinli, nohutlu çörek gibi ürünler ikram edilecek. Bu günde ülke sanatçıları konser verecek.
Herkese uygun bir etkinlik var
10 gün sürecek festivalde, tavla, satranç, golf, dart, minikler futbol turnuvaları yapılacak, klasik araçlar slalom yarışları, okçuluk, duatlon yarışları ve masterler futbol maçı olacak. Festival alanında çocuklar için oyun ve yarışma stantları olacak, yiyecek ve içecekler çocuklara ücretsiz dağıtılacak.
Moskova’dan gelen ekipler çocuklar için gösteri sunacak. İlköğretim kurumlarından öğrenciler de sahne alacak. Festival kapsamında ilk kez “Uçurtma Şöleni” düzenlenecek. Küba’dan dansçılar da festivalde sahne alacak.
İndirim festivali
Festival kapsamında 5 Temmuz Çarşamba günü kent merkezi trafiğe kapatılacak, esnaf, bu güne özel indirimler yapacak. Alışveriş yapanlara belediye tarafından piyango bileti verilecek ve gecenin sonunda çekiliş yapılacak. Çekilişte 10 kişiye bisiklet verilecek.
Mankenler de var
40. Güzelyurt Portakal Festivali’nde Türkiye’den mankenlerin katılımıyla defile de yapılacak.
































