Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Diğer SporlarSpor

Kış Kupası’nda son tango

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun düzenlediği “Polaris Kış Kupası”nın üçüncü ve son ayağı Girne’de koşulacak

ŞAMPİYON GİRNE’DE BELİRLENECEK

Kış Kupası’nın Hamitköy ve Sinde’de gerçekleşen ilk iki ayağının ardından şampiyona, Girne’de son bulacak. 3 Mart Pazar günü saat 10.30’da Girne Polaris Showroom’dan start alacak rallide, ekipler Girne Mr. Pound Plus karşısındaki 4 kilometrelik parkuru 3 kez geçecek

Ülkemizin en çok ilgi gören sporlarından olan ralli sprint yarışlarının kış ayağı son buluyor. Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun düzenlediği 2019 Polaris Ralli Sprint Şampiyonası’nın 3’üncü ve son yarışı 3 Mart’ta Girne’de gerçekleşecek.

Kış Kupası’nın Hamitköy ve Sinde’de gerçekleşen ilk iki ayağının ardından Şampiyona, Girne’de son bulacak. Saat 10.30’da Girne Polaris Showroom’dan start alacak rallide, ekipler saat 11.00’den 13.30’a kadar Girne Mr. Pound Plus karşısındaki 4 kilometrelik parkuru 3 kez geçecek.

Liderlikte büyük çekişme

3 yarıştan oluşan Polaris Kış Kupası’nın son ayağına girerken Edim Macila ile İbrahim Damdelen arasında şampiyonluk yarışı da kızışıyor. Ahmet Kofalı ise şampiyonayı üçüncü sırada takip ediyor.
Kış Kupası’nda tamamlanan iki yarış sonrası Sınıf 1’de liderliği Vural Vurur ve co-pilotu Turgut Albayrak ikilisi elinde bulunduruyor. Sınıf 1’de ikinci sırada Mehmet Kamiloğlu ve Yasemin Kamiloğlu ikilisi yeralırken, ikiliyi Oktay Çocuk-Hüseyin Çocuk ikilisi takip ediyor.

Sınıf N’de ise İbrahim Damdelen-Ahmet Behlül ikilisi liderlik pozisyonunda bulunurken, ikiliyi Yetkili-Harun Çakır ikilisi takip ediyor. Sınıf N’de 3’üncü sırada ise Fırat Merttürk-Mehmet Çocuk ikilisi bulunuyor.
Polaris Kış Kupası’nın zorlu hava şartlarına renk ve heyecan katan UTV tipi yarış araçlarının yer aldığı Sınıf R’da Edim Harper ve co-pilotu Eser Harper lider konumda bulunurken, ikiliyi 17 yaşındaki genç ve yetenekli pilot Ahmet Kofalı ve co-pilotu Buğur Kambillili takip ediyor.