Kaçırılmak üzere yakalanan karıncaların kesin sayısı hala hesaplanamadı ancak KWS sözcüsü Paul Udoto BBC’ye ülkenin bu ölçekteki ilk “biyo-korsanlık” vakası olduğunu söyledi.

Koordineli bir operasyon sonucu yakalanan şüphelilerden ikisi Belçikalı, biri Vietnamlı ve biri Kenyalı.

Hayvanları Avrupa ve Asya’daki egzotik evcil hayvan pazarlarına götürmeyi planladıkları düşünülüyor.

Dev Afrika hasatçı karıncası (Messor cephalotes) 20 mm’ye kadar ulaşabiliyor ve türünün en büyüğü. Kraliçe ise 25 mm’ye kadar büyüyor.

İngiltere’de böcek ticareti yapan web sitesi Best Ants UK’in genel müdürü Pat Stanchev, büyük ve güzel olmalarının onları evcil hayvan olarak beslemek isteyenler için çekici kıldığını söyledi.