Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
FutbolSpor

İtalya Kupası Juventus’un

[dropcap style=”circle” bgcolor=”#0065ad”]İ[/dropcap]talya Kupası finalinde Juventus, Milan’ı uzatma devrelerinde bulduğu golle 1-0 yendi. Roma Olimpiyat Stadı’nda yaklaşık 70 bin futbolseverin izlediği final mücadelesini, hakem Gianluca Rocchi yönetti.
İtalya Kupası’nı bugüne kadar 10 kez kazanan Juventus ile 5 kez kazanan Milan arasındaki final maçına, Milan daha istekli başladı, kontrollü ve organize ataklar yaptı.
İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında da gol sesi gelmeyince uzatma dakikalarına gidildi. Uzatma ilk 15 dakikalık devresi de 0-0 eşitlikle geçilirken, maçtaki sessizliği Juventus’un İspanyol forveti Alvaro Morato 108. dakikada bozdu. Oyuna girdikten 2 dakika sonra Juan Cuadrado’nun ortasında penaltı çizgisi yakınlarında topa bekletmeden vuran Morata, Juventus’u 1-0 öne geçirdi.
Maçın son dakikalarında Juventus kalesinde baskı kuran Milan, Jose Mauri ile net bir gol şansını değerlendiremeyince maçı Juventus kazandı.