Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

“Her geçen gün geçmişi arıyorum”

Devrim DEMİR

Sosyal Sigorta emeklisi olan İbrahim Kanalar, emeklilikten sonra tek geçim kaynağı olan seyyar satıcılık işini yapıyor. Hayatının büyük bir kısmının çalışarak geçtiğini anlatan İbrahim Kanalar, 6 çocuk ve 7 torun sahibi.
Güzelyurt’ta eşi ile birlikte ikamet eden Kanaların, 6 çocuğu da ekonomik zorluklar nedeniyle Londra’ya göç etti.
İbrahim Kanalar gençlik yıllarında İngiliz Üslerinde çalıştığını ve ekonomik olarak hiçbir sıkıntı çekmediğini, ancak yıllar geçtikçe yaşamın zorlaştığını ifade etti. Sosyal Sigortalardan emekli olan Kanalar, aldığı maaşın az olmasından ötürü ekonomik sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

Mevsim meyvelerini pazarlıyor
Güzelyurt’un sevilen yüzlerinden biri olan 67 yaşındaki İbrahim Kanalar, haftanın 1 günü seyyar satıcılığını Girne’de yapıyor. Mevsimine göre yazları karpuz ve kavun kışları ise mandalina, portakal, nar ve limon satışı yapan Kanalar geliri çok olmasa da çalışmaktan yana.

Portakal ve mandalinaya ilgi çok
Satın aldığı meyveleri kurulan pazarlarda satışa sunan İbrahim Kanalar, vatandaşların kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden mandalina ve portakala büyük ilgi gösterdiklerini söyledi.

Kanalar denetimsizlikten yakındı
Seyyar satıcılığını belediyelerden aldığı izinle gerçekleştirdiğini ifade eden Kanalar, seyyar satıcıların artıkça denetimsizliğin azaldığını şöyle ifade etti: “Güzelyurt dışında Lefkoşa ve Girne’de de pazara çıkıyorum. Esnaf her geçen gün artıyor, gelen turistlerde bu işi yapmaya başladı ve denetimsizlik arttı” şeklinde konuştu.