Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Spor

Hedef yaz sonu

JEAN-LUC FLORENT:

Fransa’nın Lefkoşa Büyükelçiliği’nde KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve KOP Başkanı Costakis Koutsokoumnis bir araya getirildi. Fransız Elçi Jean-Luc Florent Kıbrıs’ta futbol için başlatılan görüşme sürecine tam destek verdiğini açıkladı

KOUTSOKOUMNİS:
Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Koutsokoumnis görüşmelerin samimi ve gerçekçi bir şekilde devam ettiğini, amaçlarının politika değil sadece futbol olduğunu ve gerekli düzenlemelerin yapılarak en geç yaz sonuna kadar bu işi sonlandırmayı hedeflediklerini belirtti

SERTOĞLU:
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu “Bizlere düşen görev iki halkın futbolla daha da yakınlaşmasını sağlamak. Bugünden sonra tüm amacımız aynı inanç ve iyi niyetle FIFA-UEFA kuralları çerçevesinde politikadan uzak futbol projemizde başarıya ulaşmaktır” dedi

Fransa’nın Lefkoşa Büyükelçisi Jean-Luc Florent dün makamında Kıbrıs futbolu için önemli bir buluşmayı gerçekleştirdi. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve ekibi ile KOP Başkanı Costakis Koutsokoumnis ve ekibi dün akşam Güney’de Fransa Büyükelçiliği’nde bir araya geldiler.
Zürih’te FIFA ve UEFA’nın şahitliğinde imzalanan taslak metnin ardından taraflar dün Güney Lefkoşa’da Fransa’nın Lefkoşa Büyükelçiliği’nde gerçekleştirilen kokteylde bir araya geldiler. Bu görüşmelerde KTFF’ye danışmanlık yapan Fransız spor adamı ve kısa süre önce Londra’da FIFA Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Jerom Champagne da yer aldı. Ayrıca geceye çok sayıda yabancı ülke diplomatı ve elçisi de katıldı.

Fransız Elçi’den tam destek
Gecede açılış konuşmasını yapan Fransa Büyükelçisi Jean-Luc Florent, Kıbrıs adasında Rum ve Türklerin bir çatı altında futbol oynayarak Avrupa’ya açılmalarının en doğru yaklaşım olduğunu belirtti. Fransa Elçisi, bu süreçte iki federasyon başkanına tam destek verdiğini ve en kısa sürede bu işin olumlu sonuçlanacağına inandığını söyledi.

Koutsokoumnis: Yaz sonuna kadar bu iş biter
Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Koutsokoumnis de Fransa Elçisi’nin davetinden duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başladı. Koutsokoumnis, Zürih’te başlayan süreçten sonra samimi ve gerçekçi bir şekilde görüşmelerin devam ettiğini, amaçlarının politika değil sadece futbol olduğunu ve gerekli düzenlemelerin yapılarak en geç yaz sonuna kadar bu işi sonlandırmayı hedeflediklerini belirtti.  Koutsokoumnis görüşmeler sürecinde siyasi konuda bir tıkanıklık yaşanırsa yine adadaki elçilerin kapılarını çalacaklarını belirtti.    

Sertoğlu: İki halk futbolla daha da yakınlaşacaktır
Koutsokoumnis’in ardından söz alan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu da bu geceye ev sahipliği yapan Fransa elçisi Jean-Luc Florent’e teşekkür etti.
Sertoğlu, “Zürih’te atılan imza ile iyi niyetli, samimi ve politik kırmızı çizgilerimizi bir kenara bırakarak sadece “Büyük Futbol Projesi” gerçekleştirebilmek için 40 yıldır Kıbrıs adasında yapılmayanı yapılarak, işbirliğimiz için yeni temiz bir sayfa açmaktır” dedi. Sertoğlu “Bugünden sonra tüm amacımız aynı inanç ve iyi niyetle FIFA-UEFA kuralları çerçevesinde politikadan uzak futbol projemizde başarıya ulaşmaktır” ifadelerini kullandı.
Sertoğlu “Bizlere düşen görev iki halkın futbolla daha da yakınlaşmasını sağlamak futbol karşılaşmalarında olduğu gibi, birlikte üzülüp, birlikte kazanma sevincinin imkanını halklarımıza sunmaktır. Eskiden olduğu gibi Kıbrıs milli takımlarında Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların birlikte mücadele etmelerini sağlamaktır” dedi. Sertoğlu, bu geceyi düzenleyen ve kendilerine destek veren Fransa’nın Kıbrıs Elçisi’ne teşekkür etti.