Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Spor

Hakemler sezona hazır

Seminerin ilk günü Üst ve A Klasman hakemlere anket düzenlenerek anket sonuçlarının geri dönüşümü EPAK Başkanı Derviş Atakan tarafından değerlendirilirken, TFF Merkez Hakem Kurulu Üyesi Kadir Tozlu ise TFF MHK’nın gerçekleştirdiği kış seminerinin özet sunumunun yanında hakemlere video testin yer aldığı çalışmayı da yaptı.

EPAK Başkanı Derviş Atakan ilk yarıdaki kart istatistiklerinin değerlendirilmesini yaptıktan sonra, EPAK Üyesi Arif Sunisi, bu sezon içerisinde yaşanan iletişim, müdahale, ofsayt pozisyonları, bariz gol şansı, ve penaltı değerlendirmelerinin yer aldığı dersleri aktardı.
DAÜ Öğretim Üyesi Fatma Eren ve tez öğrencileri tarafından bu yıl ilk defa, hakemlere yaş, boy, kilo, bel çevresi ve vücut yağının yer aldığı “Antropometrik Verilerinin Değerlendirilmesi” yapıldı.
Seminerde, Kadir Tozlu’ya KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, DAÜ Öğretim Üyesi Fatma Eren’e ve Zafer Korkmaz’a KTFF MHK Başkanı Sadık Özbilgehan tarafından anı plaketleri takdim edildi.
MHK Başkanı Sadık Özbilgehan ise birinci devrenin genel bir değerlendirmesinden sonra ikinci devrede uygulanacak talimatların sunumunu yaptı.
Futbol hakemlerimiz, Antalya’da gerçekleştirilen kamptan hemen sonra iki gün süren seminerde yararlı çalışmalara katılırken hem moral düzeyleri hem de motivasyon ve konsantrasyonlarını yüksek bir şekilde ikinci devreye hazırlama fırsatı buldular.