Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Gerçek sanıp korktular

Gemikonağı’nda, 1-2 Kasım’da yapılacak olan Sivil Savunma tatbikatı senaryosu gereği denize atılan araba bölge halkında paniğe neden oldu

Gürsel KARAGÖZLÜ

Gemikonağı’nda, Karyağdı Hotel yanındaki denizde, sular altında kalan arabayı görenler korku ve endişeye kapıldılar.

Gemikonağı kordon boyu olarak bilinen deniz kenarında oturan üniversiteli öğrenciler deniz içerisinde sular altında kalmış beyaz renkli bir arabayı görerek, 155 polis imdat, Lefke Polisi ve gazetemiz Lefke şubesini aradılar.

Havadis muhabirinin olay yerine gittiği zaman, orada bulunan öğrencilerin korku ve endişe içerisinde olduklarını, araçta birinin olup olmadığını ve onlara yardım edilebilmesi için polisi aradıkları öğrenildi.

Gemikonağı tatbikat
Bölgedeki öğrenciler korku ve panik içinde denize atılan arabanın batışını izledi

Lefke Karakolu’nda görevli polisler, kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini ve hemen olay yerine gideceklerini söyledi. Olay yerine giden polis görevlileri, yaptıkları kısa soruşturmada konu arabanın herhangi bir trafik olayı sonucu denize düşmediğini, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığının 1-2 Kasım tarihlerinde Güzelyurt- Lefke İlçelerinde yapılacak olan tatbikat gereği konu aracın denize indirildiğini öğrendiler.

Olayın tatbikat gereği olduğunu öğrenen öğrenciler, her gün onlarca aracın ve yayanın o yolu kullandığını ve konu aracı o şekilde görünce korku ve endişeye kapıldıklarını söyledi. Öğrenciler, “Madem ki bu bir tatbikattı oraya bir yazı veya personel koysalardı da bu korku ve endişeyi yaşamasaydık” dediler.