Karı koca arasında çıkan kavgada araya girmek isteyen kayınvalidesinin parmağının çatlamasına neden olan Gurbet Türan ile olayın polise yansımasına engel olmaya çalışan küçük kardeş Recep Kıncak tutuklandı
Nadire BAHADİ
Mağusa’da kocası ile arasında çıkan kavgaya müdahale etmek isteyen kayınvalidesinin işaret parmağını çatlatan Gurbet Türan ve şiddet tehdidinde bulunarak olayın polise yansımasına engel olmaya çalışan kardeş Recep Kıncak tutuklandı. Türan ve Kıncak kardeşler dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Hakkında “Vahim zarar” suçlaması ile soruşturma yürütülen Gurbet Türan ile “Şiddet tehdidinde bulunma” suçlaması nedeni ile polisin hakkında soruşturma yaptığı Recep Kıncak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bükerek çatlattı
Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Emin Özbilen’in mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Gurbet Türan’ın 3 Eki tarihinde saat 19:00 sıralarında Antalyalılar bölgesinde bulunan evlerinde eşi Murat Türan ile kavga ettikleri gerekçesi ile araya giren kayınvalidesi Kadriye Aşık’ın işaret parmağını bükerek çatlattığını açıkladı. Zanlı Türan’ın kayınvalide Kadriye Aşık’ın parmağını çatlatarak vahim bedensel zarar suçunu işlediğini ifade eden Özbilen, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını açıkladı.
Hastaneye gidilmesine engel olmak istedi
Parmağından yaralanmasının ardından annesi Kadriye Aşık’ı hastaneye götürmek isteyen Murat Türan’ın kayınbiraderi Recep Kıncak tarafından engellenilmeye çalışıldığını ifade eden polis memuru Özbilen, olayın polise yansımasını istemeyen zanlı Kıncak’ın Murat Türan’a hitaben “ Bu hastaneye gidilmeyecek. Gidilirse kan çıkartırım” demek sureti ile şiddet kullanma tehdidinde bulunduğundu açıkladı. Polis memuru Özbilen Gurbet Türan ve Recep Kıncak hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek iki zanlının da teminata bağlanmasını talep etti.
Teminata bağlandılar
Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlıların yurt dışına çıkışını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Yargıç Hacımulla ayrıca zanlılar lehine KKTC vatandaşı 1 kefilin 25 bin TL kefalet senedi imzalamasına karar verdi.
































