Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Spor

Fenerbahçe Bursa’da dünyaları kaçırdı

Spor Toto Süper Lig'de lider olan Fenerbahçe, deplasmanda Bursaspor ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşmanın tamamında rakibine büyük üstünlük sağlayan sarı lacivertli takım çok sayıda gol pozisyonu bulmasına rağmen bunları değerlendiremedi. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 50'ye çıkararak liderliğini sürdürdü. İki maçı eksik olan Beşiktaş ise 48 puanda. Bursaspor da puanını 28'e yükseltti.

Stat: Bursa Büyükşehir Belediyesi
Hakemler: Mete Kalkavan, Aleks Taşçıoğlu, Serkan Ok
Bursaspor: Harun Tekin, Hosogai, Şamil Çinaz, Sivok (Dk. 83 Dany), Aziz Eraltay, Faty, Bekir Yılmaz (Dk. 59 Jorquera), Batalla, Sercan Yıldırım, Deniz Yılmaz, Tomas Necid (Dk. 59 Dzsudzsak)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza (Dk. 65 Van Persie), Volkan Şen (Dk. 65 Alper Potuk), Diego (Dk. 71 Ozan Tufan), Nani, Fernandao
Sarı kartlar: Dk. 24 Josef de Souza, Dk. 86 Van Persie (Fenerbahçe), Dk. 48 Şamil Çinaz, Dk. 84 Harun Tekin (Bursaspor)

 

VAN PERSİE SÜRPRİZİ
Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira forvette tercihini Brezilyalı golcü Fernandao’dan yana kullandı, Hollandalı yıldız Van Persie'yi ise yedek soyundurdu. Portekizli hocanın Fernandao tercihi tartışmaları da beraberinde getirdi, sosyal medyada Portekizli hocaya taraftarlar tepki gösterdi. Van Persie son 2 resmi maçta ilk 11'de başlamış ve rakip fileleri 1 kez havalandırmıştı.

DİEGO 11’E DÖNDÜ, OZAN YEDEK SOYUNDU
Son haftalarda çıkış yakalayan Ozan Tufan, teknik direktör Vitor Pereira tarafından deplasmandaki Lokomotif Moskova maçı düşünülerek Bursaspor maçına yedek başladı. İlk 11'de Diego forma şansı bulurken, genç oyuncu eski takımına karşı ilk 11'de forma şansı bulamadı.ESKİ DOSTLAR BULUŞTU
Sezon başında Bursaspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan 4 futbolcu eski takımlarına karşı hasret giderdi. Fernandao, Ozan Tufan, Volkan Şen ve Şener Özbayraklı ısınmak için sahaya çıktıklarında eski kulüp çalışanları ve takım arkadaşlarıyla maç öncesi sohbet etti. Kaleci Mert Günok da eski takım arkadaşlarıyla sohbet etti.